Ивица Илиев: Нико нам никада није веровао

ДОСАДА СЕ ОСТВАРИЛО СВЕ ШТО СМО РЕКЛИ, КАЖЕ СПОРТСКИ ДИРЕКТОР ПАРТИЗАНА

Ивица Илиев и Марко Николић

        Ивица Илијев се још кали. На функцији спортског директора Партизана прошао је три прелазна рока и постао је свестан да то што је био играч није значило да барата свим знањима везаним за фудбал, како је мислио када је дрес заменио оделом.

Наставак првенства почиње за викенд. Према речима Илиева екипа из Хумске 1 је спремна за наставак трке са вечитим ривалом. А и оне је паметнији и искуснији него што је био док га је тресла еуфорија.

        - Кад сам долазио на ову функцију, доста тога сам износио у еуфорији, из жеље да се ствари промене преко ноћи, што је немогуће. Нико нам никад није веровао! Не кривим никог, само мислим да је требало да нам верују. Наш народ се наслушао свега, нормално је да не верује. То је део нашег ДНК, али... Ми смо ту да разуверимо људе. Некад не зависи све од нас, али морају да осете добру вољу. Досад се остварило све што смо рекли. Боримо се за наш Партизан. Имамо чисто срце и велику енергију, желимо да овај клуб опет буде симбол српског фудбала - рекао је Ивица Илиев за клупску телевизију, у емисији „Партизанов весник“.

        Причао је спортски директор Партизана и о другим темама, о играчима, разочарењима, тренеру Николићу...

ЛЕОНАРДО

        - Знао сам у шта се упуштам кад сам обећавао да остаје. Показало се да смо то испунили. Причало се о клаузулама. Да, она постоји, али сам рекао да неће отићи. Долазио је генерални директор једног клуба у Лимасол, нудио услове из клаузуле, после тога још јаче услове, али Леон ни тад није отишао.

ЕВЕРТОН

        - Поносан сам на однос са странцима. Да би испунили наша очекивања, ја - као неко ко је на челу струке - морам да водим рачуна о њима и учиним све што је у мојој моћи да буду на највишем нивоу. Хајде да се вратимо на прошли јануар, тад су сви омаловажавали Евертина речима „није то то“, а сад је најбољи задњи везни икад. Онда Леонардо... У првих месец дана је био играч за плажу и забаву, а сад је људи од кредибилитета, наше легенде и разни тренери говоре да је најбољи странац у историји српског фудбала. Све се дешава у четири, пет месеци. Идемо од пакла до раја или обрнуто. Полако, људи. Сви странци потписују уговоре на више година, потребан им је период прилагођавања.

ТАВАМБА

        - Кад су у питању анализе наших играча ја сам бруталан. Можда и строг. Нисам био задовољан, можда сам чак у једном тренутку био и љут на Тавамбу. Не поводом игре, него на идеју. А онда је на последњој утакмици са Уралом почео да спроводи у дело замисли тренера, учествовао је у акцијама за оба гола и показао оно због чега је доведен. И Тавамба и Ел Монир су у октобру завршили обавезе у претходним клубовима. А ми сви журимо. Немамо нимало стрпљења. Ево пример - Милетић је сад 50 одсто бољи играч него кад је дошао. Леонардо је бољи него јесенас, јер је прошао припреме, па у тандему са Ђурђевићем делује убојитије. Наш тренер је побољшао Евертона за 50 одсто у односу на претходни период. Није лако играти овде, сви странци су чули за Партизан, али кад обуку дрес на леђа стављају по два тешка џака, потребно је време да га полако скину. Знам њихове квалитете, све ће се то наместити.

МАРКО НИКОЛИЋ

        - Изузетно сам поносан на нашу сарадњу. Марко је моје и Партизаново највеће појачање. Не може ниједан играч, било каквих квалитета, да донесе тиму колико може тренер. Николић је био мој избор, а показао се као најбоље могуће решење. Имамо поверење један у другог и дивну сарадњу. Он је тренер који ће извући максимум од сваког играча, видећете овог пролећа на који начин је подигао Кићу Косовића, Страхињу Бошњака, Саву Петрова, како је Нецу Михајловића вратио на ниво из првог дела 2016.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари