Друловићева замена без тренерског искуства

ГОДИНУ И ПО ДАНА САМ ТРЕНЕР, АЛИ ПОСЕДУЈЕМ ДРУГУ ВРСТУ ИСКУСТВА - РЕКАО ЈЕ ТОМИЋ 

Ивица Илиев и Иван Томић

  • Нисам тренер који ће саставити искусну екипу која би ми правила резултат. Напротив, форсираћу младе играче - рекао је на представљању нови тренер клуба из Хумске

        Нови тренер фудбалера Партизана Иван Томић рекао је да осећа понос, али и велику одговорност на указаном поверењу, као и да зна шта навијачи очекују до великог клуба попут Партизана.

        - Веома сам поносан и узбуђен. Знам шта је Партизан и осећам шта жели навијач Партизана. Годину и по дана сам тренер, али поседујем другу врсту искуства. Био сам играч Партизана осам година, у два наврата, а потом и спортски директор. Био сам и један од најмлађих капитена у историји клуба, имао сам срећу да дам гол у вечитом дербију. Дакле, немам тренерског искуства, али је моја предност то што сам све то прошао у Партизану - рекао је Томић на конференцији за медије на стадиону Партизана.

        Он је нагласио да је много лепих момената доживео управо на стадиону црно-белих, као и да је сваки тренутак прави да се преузме Партизан.

        - Знам атмосферу овог стадиона, много сам предивних и тужних тренутака доживео у Хумској. Мислим да осећам клуб на прави начин, као и одговорност према сваком навијачу Партизана. Доста сам размишљао о актуелној ситуацији у клубу, држави, уопште у спорту. Рекао сам себи да не могу да променим време у којем живим. Могу место и државу, али време не. Ако желим да се бавим тренерским послом, сваки тренутак је прави да се преузме Партизан - рекао је Томић и додао да нема страх и да је свестан да ће имати само једну шансу у Партизану.

        - Немам страх. Свестан сам да ћу добити само једну прилику у Партизану. Да сам се питао, радио бих годину и по дана у Телеоптику. Али, сваки моменат је битан за Партизан. Нећу одступати од идеја, без обзира ако буде били притисака јавности, навијача. Већ осећам притисак. За мене је ово велика одговорност. Поглед на табелу ме депримира. Али, ја од данас гледам као да смо први на табели. Тешко је носити дрес Партизана, он увек захтева победу.

        Нови стратег црно-белих нагласио је да ће игру Партизана базирати по узору на старије генерације клуба, као и да ће форсирати младе играче.

        - Циљ који постављам себи неће да буде игра по узору на тики-така Барселону, Бајерн, Арсенал, него по узору на свету традицију Партизана. За то је потребно време. Учинићу све да то што пре изгледа на најбољи могући начин. Нисам тренер који ће саставити искусну екипу која би ми правила резултат. Напротив, форсираћу младе играче. Неки из Телеоптика ће прећи у први тим, али не можемо да ставимо 11 младих играча у прву екипу. Нити можемо да их нађемо, нити је то добра одлука за Партизан. Неопходно је да млади имају стубове - закључио је Томић.

        Томић је на клупу Партизана дошао после смене Љубинка Друловића и серије лоших резултата тима, као и испадања из Лиге Европе.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари