Терзић: Да визу за Рио обезбедимо у Јапану

НА СВЕТСКОМ КУПУ ОД 22. АВГУСТА ЋЕ ИГРАТИ 12 РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА,

ДВЕ ПРВОПЛАСИРАНЕ ИЗБОРИЋЕ ПЛАСМАН

Зоран Терзић са одбојкашицма

        Селектор женске одбојкашке резперезенатације Србије Зоран Терзић рекао је данас да је жеља његове екипе да већ на Светском купу у Јапану обезбеди визу за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, али је додао да то неће бити лако.

        - Ово ће бити заиста квалитетан турнир и унапред знамо да многе екипе са великим амбицајама долазе. Пласман у Рио ће обезбедити само прве две, али пет-шест екипа озбиљно рачуна на тај резултат, а међу њима смо и ми. У јавности су главни фаворити САД и Кина и то је с разлогом тако. Међутим, ту су и Русија, Србија, Јапан... Сви ми ћемо тражити шансу. Волели бисмо да да визу за Рио обезбедимо на првом квалификационом турниру - рекао је Терзић новинарима у Хотелу М.

        Светски куп у Јапану одржаће се од 22. августа до 6. септембра, а тај турнир је уједно и први квалификациони за пласман на Игре у Рију следеће године.

        Одбојкашице Србије ће у првој рунди играти у Мацумотоу, а ривали ће им бити Кина, САД, Перу, Алжир и Кореја. У другој рунди, Србија ће играти у Сендаију са Доминиканском Републиком, Русијом и Јапаном, а у трећој у Комакију са Кубом, Кенијом и Аргентином.

        На Светском купу ће играти 12 репрезентација, а пласман на Олимијске игре избориће две првопласиране селекције.

        Србија ће у Јапану одиграти 11 утакмица за 15 дана, а Терзић је оценио да је такав распоред изузетно тежак и да је екипу тешко припремити за утакмице.

        - Распоред је у најмању руку чудан и тежак, али како је нама тако је и свим осталим екипама. Екипи је увек потребно време да се одмори и припреми за наредни меч, да се анализира противник, али у оваквој ситиацији нећемо имати доста времена за анализу. Ипак, најважније у овом тренутку је што немамо никаквих повреда и што су наше играчице дуго заједно, па неће бити потребно много времена за уигравање - навео је Терзић.

        Србија ће на Светском купу у Јапану прве две утакмице одиграти против Кине и САД, који су главни конкуренти за пласман на Олимпијске игре.

        - Ми, нажалост, пре утакмице са Кином нећемо имати припремне утакмице које би нам добро дошле. Ми нашу праву форму баш из тог разлога нећемо знати до тог првог меча, али ипак очекујем да од тог првог дана кренемо да играмо добро - казао је Терзић.

        Уколико не изборе пласман у Рио у Јапану, одбојкашице Србије ће за то имати још две прилике, у јануару 2016. године кад су на програму европске квалификације, а потом и мају са интернационалних квалификација.

        Женска одбојкашка репрезентација је пласман на олимпијске игре у Пекингу и Лондону изборила управо на последњем квалификационом турниру.

Маја Огњеновић: Добро је што играмо против најбољих на старту

        Капитен репрезентације Маја Огњеновић рекла је да се добро то што ће Србија прве две утакмице играти против САД и Кине.

        - С једне стране је јако добро што ћемо прва два меча одиграти против највећих фаворита, јер ћемо у тај меч ући здраве, концентрисане, одморне и у томе ћемо тражити нашу шансу против најопаснијих ривалки, јер како турнир буде одмицао све ће бити теже и теже играти - рекла је Огњеновић.

        Примач Јелена Николић рекла је да је би обезбеђена виза за Ријо на Светком купу у Јапану била равна освајању медаље на Европском првенству.

        - Мислим да би пласман међу прве две екипе на овом турниру био велики резултат и да би био раван освајању медаље на ЕП. У екипи нема засићености и сви смо врло мотивисани - рекла је она.

Терзићева дванаесторка за Светски Куп у Јапану

        Одбојкашице Србије за Јапан путују у недељу, а селектор Терзић ће на пут повести следеће играчице:

        Техничари: Маја Огњеновић, Бојана Живковић,

        Либера: Сузана Ћебић, Силвија Поповић,

        Коректори: Тијана Бошковић, Ана Бјелица,

        Примачи: Јелена Николић, Бранкица Михајловић, Тијана Малешевић, Бјанка Буша,

        Средњи блокери: Милена Рашић, Јована Стевановић, Мина Поповић, Стефана Вељковић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари