Подрашчанин: Амбиције су нам полуфинале

УСЛОВИ ЋЕ СВАКАКО И ОВАЈ ПУТ БИТИ „НЕОДБОЈКАШКИ”, АЛИ МИ ТРЕБА ДА ПОКАЖЕМО ДА СМО ТРЕНУТНО БОЉИ

        Игру за највећу позорницу припремају сениори Србије. Изабраници Николе Грбића јуче поподне одрадили су последњи тренинг у Комбанк арени, спремајући се за први меч Европског првенства, за грандиозно отварање против Пољске на националном фудбалском стадиону у Варшави.

        Највиша хала у престоници још једном је представљала стадион у малом, покушавали су играчи да пронађу оријентацију при сервису, а техничари посебно при организацији напада. Сви свесни „спектакуларних“ проблема који се могу наћи на терену са највећим гледалиштем.

        Организатори се већ хвале распродатим картама, што значи да ће отварање шампионата посматрати око 70.000 навијача. Јуче у Арени за Орлове није навијао нико до стручни штаб. Међутим, пошто су већ свикли да играју пред пуним трибинама, јасно је било да је примарни циљ навићи се на необичне услове.

        Утакмице са Словенијом показале су које су фалинкe у игри Станковића и другова, па су последњу тренинзи искоришћени како би „научиле и последње сентенце“ пред велику премијеру.

        - Мислим да смо извукли поуке од пре три године када смо на отварању Светског првенства врло лако изгубили утакмицу од Пољака на стадиону - блокира Марко Подрашчанин сваку могућност да се нешто слично поново догоди.

        - Можда је то било и наше најгоре издање у последњих десетак година. Надам се да ћемо овај пут, поучени тим искуством, ући много агресивније у меч, напасти их од прве лопте. Једноставно немамо шта да чекамо. Знамо да та победа, којој се надамо, из првог сусрета доноси доста у каснијем разигравању, четвртфиналу и полуфиналу.

        Премијерни меч континенталног шампионата неће бити први који ће селекција Србије одиграти овога лета, с обзиром на то да се и завршни турнир Светске лиге у Бразилу такође играо на стадиону.

        - Услови ће свакако и овај пут бити „неодбојкашки”. Моје мишљење је да су они у предности због амбијента и навијача. Али ми треба да их нападнемо, понављам, и да покажемо да смо тренутно ми боља екипа. Амбиције су нам полуфинале. Или једноставно бољи пласман у односу на прошло Европско првенство - додаје Подрашчанин.

ДАНАС САСТАВ

        Који играчи ће понети национални дрес на првенству Европе биће познато данас.

        Селектор Грбић претходно је истакао да му је неопходно да зна какве је природе повреда Марка Ивовића како би знао да ли ће моћи да рачуна на њега у Пољској.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари