Огњеновићева: Дошло је време за медаљу

НИЈЕДНУ СЕЛЕКЦИЈУ НЕЋЕМО ДА ПОТЦЕНИМО, ЈЕР НА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО НИКО НИЈЕ ДОШАО СЛУЧАЈНО, КАЖЕ КАПИТЕН СРБИЈЕ

Маја Огњеновић

        Даме сањају медаљу. Одбојкашице се надају да ће се и њима, као и мушкарцима пре четири године, посрећити Италија. Наше даме у недељу су се из Марибора преселиле у Трст, где у уторак (17.00) против Турске стартују на СП у Италији. У групи Б прве фазе шампионата одмериће снаге са: Бугарском, Камеруном, Бразилом и Канадом.

        - Једва чекамо да СП почне - истиче капитен Маја Огњеновић. - Нестрпљиве смо, јер је лето било дуго, напорно, доста нас је исцрпео Гран при, где се нисмо пласирале на Ф6.

        Идеолог игре Србије истиче да су после комерацијалног такмичења имале месец дана да се адекватно одморе и припреме за Италију:

        - Као врхунске спортискиње имамо највише циљеве и надам се да ћемо их остварити. Мислим да је после 2006, када смо у Јапану биле треће, дошло време за медаљу.

        Систем такмичења је исти као код мушкараца. Да би се стигло до полуфинала неопходно је прескочити три фазе.

        - Није ово алиби, али је СП предуго, напорно и најмање се води брига о играчима - подвлачи Огњеновићева.

        Маја наглашава да су искуство црпеле и од момака, који су били девети у Пољској:

        - Извукле смо неке поуке са мушког шампионата и сигурно је да ниједну селекцију нећемо да потценимо, јер овде нико није дошао случајно. И ми потенцирамо на енергији, мотивацији, што може да буде пресудно у неком делу шампионата, јер није лако одиграти 12 или 13 утакмица на високом нивоу. Више волим систем по којем се од осмине финала игра на испадање, јер се тада види или јеси или ниси. Ово захтева већу концентрацију, можда и бољу физичку спрему. Ипак, надам се да ћемо успети.

НЕМА НЕПОБЕДИВИХ

        Српкиње су у тежем делу костура на СП. Уколико оправдају реноме и буду међу четири у другој фази играће са четири најбоље екипе из групе Ц: САД, Русија, Холандија, Тајланд, Мексико и Казахстан.

        - У нашој групи најопасније су Бразилке и Туркиње. Нимало није наивна група с којом се укрштамо, али на СП нема лаких противника. Рускиње и Американке су годинама у врху. Али, нико није непобедив и мислим да имамо квалитет за високе домете - оптимиста је Маја Огњеновић.

САСТАВ

        Боје Србије на СП бране: Маја Огњеновић, Бојана Живковић (техничари), Јована Бракочевић, Тијана Бошковић (коректори), Сузана Ћебић, Силвија Поповић (либера), Наташа Крсмановић, Милена Рашић, Стефана Вељковић, Нађа Нинковић (блокери), Јелена Николић, Бранкица Михајловић, Брижитка Молнар и Тијана Малешевић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари