Одбојкашице против Русије за полуфинале!

РУСКИЊЕ ЧЕТВОРОСТРУКИ ОЛИМПИЈСКИ, СЕДМОСТРУКИ СВЕТСКИ

И 19-СТРУКИ ЕВРОПСКИ ПРВАЦИ

Одбојкашке репрезентативке у Рију

        Наша женска одбојкашка репрезентација, у чудном систему такмичења, извукла је знатно тежег од два могућа ривала у четвртфиналу.

        Светска одбојкашка федерација предложила је, а Међународни олимпијски комитет није имао ништа против, да у чудном систему такмичења буде уведен ЖРЕБ за четвртфинале, а на жребу...

        ...најбоље одбојкашице Србије нису имале среће.

        Извукле су знатно јачег од два потенцијална ривала. Није Јужна Кореја, већ Русија.

        Српкиње ће се, после освојене треће позиције у Групи Б, састати са четвороструким олимпијским, седмоструким светским и 19-струким европским првакињама, Рускињама, са којима је састав Зорана Терзића водио неке веома тешке и пресудне битке на великим такмичењима у периоду од Лондона 2012. до Рија 2016.

        И тешко је рећи ко је фаворит у том дуелу, али нема дилеме око тога да би нашим девојкама наредног уторка било знатно лакше да су их куглице спојиле са Јужном Корејом, која ће играти са Холандијом.

        Наиме, оно што је било познато је да ће се у четвртфиналу састати прве и четврте екипе из група А и Б, док је жреб очекивао другопласиране и трећепласиране екипе у две групе, што је новитет на великим такмичењима.

        Након што су, играјући са комбинованом поставом, Терзићеве изабранице изгубиле од Холандије 2:3 у последњем, 5. колу Групе Б, пале су и на треће место одакле их је жреб навео на другопласирану Русију, која је у последњој утакмици прве фазе претрпела тежак пораз од домаћина Бразила и самим тим заузела друго место у Групи А.

        Сатница четвртфинала још није објављена, али извесно је да ће меч бити одигран или у уторак у вечерњим часовима или у ноћи између уторка и среде. Уколико девојке направе подвиг и пласирају се у полуфинале, играће у четвртак против бољег из меча САД - Јапан.

        У којој мери је Русија јача од Јужне Кореје говори и резултат њиховог међусобног окршаја у групи - 3:1 за Русију, али... Не би требало паничити, јер су последња два окршаја између ове две селекције на великим такмичењима припала - Србији!

        Наиме, после три везана пораза на европским (2013, 2015) и светском првенству (2014), у којима је Србија против Русије освојила један сет, Терзићев тим нанео је наредним ривалкама два тесна, али важна пораза резултатом 3:2 - прошле године на Светском купу у Јапану и ове године на Гран Прију на Тајланду.

        Полуфинала су заказана за четвртак, а финале је у суботу, када се игра и меч за бронзу.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари