Одбојкаши у Берлину: Само победе воде у Рио

ВЕЧЕРАС ЋЕ (20.30) У ПРВОМ КОЛУ ГРУПЕ А УКРСТИТИ КОПЉА

СА СВЕТСКИМ ПРВАЦИМА ПОЉАЦИМА

        СУДАР титана. Одбојкаши ће вечерас (20.30) у Берлину у првом колу групе А европског квалификационог турнира укрстити копља са светским првацима Пољацима. „Орлове“ сутра (18.00) очекује дуел с Немачком, а у петак (14.00) са Белгијом.

        Прве две екипе избориће полуфинале, где ће их у суботу чекати најуспешније из групе Б: Русија, Француска, Бугарска и Финска. У недељу победник вади бразилску визу, а други и трећи добијају последњу шансу на светским квалификацијама у Јапану.

        - Очекује нас веома тежак меч са Пољацима. Они су светски шампиони, имају одличне играче, а на сваком турниру промовишу неког новог аса који им својим квалитетом подиже ниво игре. Очекујем њихов агресивни приступ утакмици и мислим да ће наша сталоженост, а и агресивност, бити добар рецепт. Сматрам да ће на турниру пресудити морални квалитети екипе, а за нас је најбољи начин да победом уђемо у ову авантуру - наглашава селектор Никола Грбић.

        Идеолог игре „орлова“ Никола Јововић је пре пута подвукао да је свака утакмица на турниру финална. И јуче је размишљао на исти начин:

        - Без обзира на неке потешкоће које су нас пратиле протеклих дана, даћемо све од себе. Најбитније је да смо у главама спремни, да је тако и да нас не занима ништа друго. Мислимо сада само на Пољску, и тако морамо да идемо из утакмице у утакмицу. Они су фаворити, што нам на неки начин и одговара. Добили смо последњи дуел у Светској лиги са 3:2, али како је пресудила једна лопта, могли су и они да славе.

        Блокера Срећка Лисинца последњих недеља муче леђа. Средњак пољског Белхатова спреман је за изазов, а о ривалу мисли све најбоље:

        - Они су сјајан тим који нас, као и ми њих, одлично познаје. Савладали смо их у Светској лиги са 3:2, што говори да ће и вечерас бити веома тешко. Најважније је да можемо да се надигравамо са њима и надам се победи.

 
РАСПОРЕД
 
ГРУПА А
        ДАНАС
        Немачка - Белгија 18.00
        Србија - Пољска 20.30
        СРЕДА
        Србија - Немачка 18.00
        ЧЕТВРТАК
        Пољска - Белгија 15.00
        ПЕТАК
        Србија - Белгија 14.00
        Пољска - Немачка 20.00
 
ГРУПА Б
        ДАНАС
        Русија - Финска 15.00
        СРЕДА
        Бугарска - Финска 15.00
        Русија - Француска 20.30
        ЧЕТВРТАК
        Бугарска - Русија 18.00
        Француска - Финска 20.30
        ПЕТАК
        Француска - Бугарска 17.00
 
        СУБОТА
        полуфинале (16.30 и 19.30)
        Б1 - А2
        А1 - Б2
 
        НЕДЕЉА
        за треће место 14.00
        финале 17.00
 
        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари