Одбојкаши поносни на друго место у Рију

МАКАР СМО ПОКАЗАЛИ ДА МОЖЕМО ДА РАВНОПРАВНО ИГРАМО

СА НАЈЈАЧИМ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАМА НА СВЕТУ

Александар Атанасијевић

        ОСМЕХ се брзо вратио „орловима”. Одбојкаши су после проспаване ноћи схватили да су освајањем сребрне медаље на финалном турниру Светске лиге у Рио де Жанеиру направили подвиг. Поносни су што су се вратили у сам светски врх, што и најјаче екипе на планети стрепе од њих.

        - Сребро, ипак, није мала ствар - истиче најбољи коректор финалног турнира Александар Атанасијевић. - Жалимо само што нисмо показали више у финалу. Али, Француска је играла заиста добро и уколико желиш да је победиш мораш да играш и преко 100 посто својих могућности. Ми то нисмо успели.

        Ударна игла Србије признаје и да им је помало жао и што нису остварили оно што њиховим претходницима годинама није полазило за руком.

        - Макар смо показали да можемо да играмо са најјачим репрезентацијама на свету, да будемо равноправни и да их побеђујемо. То је велики помак у односу на СП у Пољској, на којем смо лако изгубили од Пољака и Американаца, а у Рију их победили. Већ сада се окрећемо ЕП у Италији и Бугарској, где можда направимо и корак више - наглашава Атанасијевић, који је свима у нашем табору захвалан на индивидуалној награди.

        Никола Јововић истиче да од када раде са новим селектором Николом Грбићем теже да унапреде игру:

        - Неке ствари смо променили, неке нисмо успели. Међутим, уз рад смо дошли до једног нивоа да екипе баш и не воле да играју против нас. Да смо напредовали види се и по победама над Пољском и САД.

        Идеолог игре Србије подвлачи да је било веома напорно утакмице дан за даном, а наше су, осим у финалу, решаване у тај-брејку.

        - Некако смо успевали да сакупимо снагу и стигнемо до финала. Није нам се посрећило да полуфинални окршај са Американцима траје краће. Брзо је дошао окршај са Французима. Знали смо добро колико вреде, гледали видео-снимак, али у том одлучујућем мечу нисмо имали енергију која нас је красила током турнира. Нажалост били смо исцрпљени и физички и психички и зато смо изгубили са 3:0. Али, ово је мини СП и зато је сребро велики успех ове генерације - сматра Јововић.

        ЕП у октобру у Италији и Бугарској је нови испит за Грбићеве пулене.

        - Знамо да не смемо да понављамо грешке, да не смемо да дозволимо да се као пре две године вадимо и некако стигнемо до бронзе. Надам се да ћемо то променити у нашим главама, да ћемо ЕП почети онако како доликује великој екипи, што ми јесмо - подвлачи Јововић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари