Нови формат такмичења у СЛ одбојкаша

ИГРАЋЕ 12 НАЈБОЉИХ ЕКИПА, А СВАКА НАСТУПА НА ТРИ ТУРНИРА,

СРБИ ПОЧИЊУ ПРИПРЕМЕ У ТОРИНУ

Никола Грбић

        СВЕТСКА лига одбојкаша од идуће године имаће нови формат такмичења, налик на Гран-при одбојкашица. Учествоваће 12 репрезентација, а током три недеље биће одиграно девет турнира, а сваки тим ће учествовати на по три (наша селекција ће играти у групама Ц, Ф и И). Међу домаћинима турнира су и „орлови“, који ће у оквиру другог викенда дочекати: Бразил, Иран и Бугарску.

        Током првог викенда интерконтиненталне фазе, од 17. до 19. јуна, „орлови“ ће гостовати у Русији (Ц група), заједно са репрезентацијама Бугарске и Пољске. У оквиру другог викенда (24-26. јун), Србија ће бити домаћин Ф групе и дочекаће: Бугарску, Бразил и Иран, док ће трећег викенда (1-3. јул), наша репрезентација гостовати у Ирану (И група), заједно са Италијом и Аргентином.

        На основу броја победа, на крају ће се правити збирна табела и тако одредити учесници завршног турнира. На фајнал-сиксу ће играти пет најбоље пласираних тимова, уз домаћина. Организатор финалног турнира (13-17. јул) биће одређен у наредна три месеца.

        Међу најзанимљивијим предлозима Савета СЛ су то да се победник Светске лиге 2017. директно пласира на СП 2018, као и да победник 2019. или најбоља екипа у четворогодишњем циклусу избори директан пласман на ОИ 2020. у Токију.

ПРИПРЕМЕ

        Најбољи српски одбојкаши у недељу почињу припреме за ЕП, (9-18. октобар) у Торину и Бусто Арсицију (Италија) и Варни и Софији (Бугарска). На списку селектора Николе Грбића су, техничари: Никола Јововић, Алекса Брђовић и Иван Костић; коректори: Александар Атанасијевић и Саша Старовић; либера: Никола Росић и Невен Мајсторовић; блокери: Драган Станковић, Марко Подрашчанин, Срећко Лисинац и Александар Околић; примачи: Никола Ковачевић, Урош Ковачевић, Марко Ивовић, Немања Петрић и Милан Катић.

        „Орлови“ ће у групи Д (Бусто Арсицио) играти са Словачком, Финском и Русијом. Победници група иду у четвртфинале, а другопласирани и трећепласирани у осмину финала. Полуфинала, меч за треће место и финале су у Софији.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари