Наше одбојкашице одважно и против Немица

А АКО ИГРАМО КАО ПРОТИВ ТУРКИЊА, РЕЗУЛТАТ НЕЋЕ ИЗОСТАТИ

- УБЕЂЕНА ЈЕ МАЈА ОГЊЕНОВИЋ

Српске одбојкашице

        СЕРВИСОМ и блоком сломиле су отпор Туркиња. Одбојкашице су још једном у Гран прију доказале да су квалитетније од великог ривала и сачувале су какву-такву наду да могу да изборе финални турнир у Омахи (САД). Српкиње су у петак увече лако савладале Доминиканску Републику (25:13, 25:21, 25;16), а у суботу (18.00) се састају са Немачком.

        - Биле смо много боље него у Калињинграду и верујем да ћемо у последњој утакмици турнира у Штутгарту против Немачке пружити максимум и победнички окончати групну фазу Гран прија - истиче Бранкица Михајловић.

        Наше девојке уопште се не оптерећују да ли ће се борити за медаље на завршном турниру. Далеко им је битније да одиграју најбоље на Светском купу у Јапану и ЕП у Белгији и Холандији.

        - Туркиње смо савладале лакше него што смо очекивале. Кључ победе био је у сервису, јер смо им отежале први напад и много лакше блокирале. Очекује нас дуел и са Немачком, али је далко важније да се сконцентришемо на нашу половину терена. А ако играмо као против Туркиња, резултат неће изостати - убеђена је Маја Огњеновић, капитен Србије.

        Да су на добром путу сматра и блокер Милена Рашић, а либеро Сузана Ћебић наглашава:

        - Играле смо онако како смо се договориле, све је функционисало беспрекорно. И против Немачке је битно да одиграмо најбоље што умемо.

        Коректора Тијану Бошковић храбри игра против Туркиња:

        - Подигле смо форму у односу на Русију. Није то још ниво на којем бисмо требало да будемо, али се надам да ћемо бити праве на наредним такмичењима, Светском купу и ЕП.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари