Наше одбојкашице на Светском купу у Јапану

СА ОВОГ ТУРНИРА ДИРЕКТНО У РИО НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

ИДУ ДВЕ ПРВОПЛАСИРАНЕ ЕКИПЕ

Зоран Терзић са одбојкашицама

        ОПТИМИЗАМ не напушта српске одбојкашице, које сутра утакмицом против Кине (8.00 по нашем времену, ТВ Арена), стартују на Светском купу у јапанском Мацамоту (22. август - 6. септембар). Учествује 12 најбољих репрезентација, јер је улог огроман, прва шанса за пласман на Олимпијске игре у Рију 2016, где са овог турнира директно иду две првопласиране екипе.

        Нашим дамама у недељу (11.30) противник је САД, у понедељак Перу (8.00), у среду Алжир (8.00), а у четвртак Кореја (11.30). У другој рунди ривали изабраницама селектора Зорана Терзића су Доминиканска Република (30. август - 8.00), дан касније Русија (8.00), а 1. септембра Јапан (12.10). У трећој рунди, 4. играју са Кубом (8.00), 5. са Кенијом (8.00), а у последњем колу, 6. септембра са Аргентином (7.00).

        - Биће ово изузетно квалитетан турнир и унапред се зна да многе екипе долазе са великим амбицајама. Главни фаворити су САД и Кина, међутим, ту су и Русија, Србија, Јапан... Сви ми ћемо тражити шансу. Волели бисмо да визу за Рио обезбедимо већ на овом турниру - поручује селектор Србије Зоран Терзић.

        Капитен репрезентације, Маја Огњеновић, поручује да је добро то што ћемо прве две утакмице играти против САД и Кине:

        - Добро је зато што ћемо против највећих фаворита у дуеле ући здраве, концентрисане, одморне и у томе ћемо тражити нашу шансу против најопаснијих ривалки. Јер, како турнир буде одмицао све ће бити теже и теже играти.

        Уколико не изборе пласман у Рио у Јапану, одбојкашице Србије ће за то имати још две прилике - у јануару 2016. на Европским или у мају на Интернационалним квалификацијама.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари