Најјачи адут наших одбојкаша - Никола Грбић

ОН ЈЕ НЕКО КОГА СТЕ КАО МАЛИ ГЛЕДАЛИ НА ТВ И ЗБОГ КОГА СТЕ

И ПОЧЕЛИ ДА ТРЕНИРАТЕ, КАЖЕ МАЈСТОРОВИЋ

Невен Мајсторовић и Урош Ковачевић

        ПРЕТХОДНЕ године био је дебитант у одбојкашкој репрезентацији, а сада је један од најстандарднијих играча. Невен Мајсторовић је потпуно искористио прилику која му је указана на позицији либера и заједно са Росићем тренутно држи пријем и одбрану на највишем нивоу. Србија се припрема за Европско првенство (9-18. октобар) на коме ће бити један од фаворита. Као најјачи адут тима по мишљењу свих играча, па тако и Мајсторовића, издваја се селектор Никола Грбић.

        - Он је неко кога сте као мали гледали на телевизији и због кога сте и почели да тренирате одбојку, а сада имате ситуацију да је са друге стране линије и све то искуство и знање које има безрезервно преноси. Велика је част и срећа за све нас који смо тренутно у репрезентацији што можемо да радимо с њим. У сваком тренутку нам је подршка и стварно функционишемо као сјајан тим. Колико он нама значи, толико и ми њему - наглашава репрезентативац Србије.

        Одбојкаши ће на најважнијем такмичењу ове године покушати да понове партије из првог дела сезоне.

        - Задали смо себи високе домете сребром у Светској лиги у најјачој могућој конкуренцији. Чињеница је да треба да дамо све од себе да играмо на том нивоу. Стручни штаб је урадио анализу утакмица, видео где још можемо да напредујемо, на нама је да на ЕП покажемо квалитет више који ће нам донети добар пласман - каже Невен.

        Ове сезоне репрезентација Србије је играла са два либера, Невен је био задужен за одбрану, а Росић за пријем сервиса.

        - То је нешто ново што је селектор увео пред завршни турнир Светске лиге, а кроз лигашки део смо имали подељену минутажу. Идеја се на крају показала као пун погодак. И ја и он смо били растерећенији, јер смо били фокусирани само на тај један део који нам је задат - објашњава Мајсторовић.

ОДЛАЗИМ ИЗ ПАРТИЗАНА

        Мајсторовић у црно-белом дресу игра на позицији примача, а ове године се нада да ће се отиснути преко границе.

        - Партизан је решио да подмлади састав, тако да иако Костић и ја имамо важећи уговор, дали су нам дозволу за одлазак уз одређене услове. Имамо договор са председником и Управом клуба да, уколико нам се пружи прилика, каријере наставимо у неким бољим срединама. У зависности од јачине и афинитета клуба видећу на којој позицији, либера или примача - закључио је Мајсторовић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари