Једна од најуспешнијих година српске одбојке

ЖЕНСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ОСВОЈИЛА ТРИ МЕДАЉЕ НА ВЕЛИКИМ ТАКМИЧЕЊИМА И ПЛАСМАН У РИО

Александар Боричић

        Председник Одбојкашког савеза Србије (ОСС) Александар Боричић рекао је за агенцију Бета да је 2015. година била једна од најуспешнијих за ту организацију и додао да би изузетно волео да се и мушка репрезентација пласира на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

       „Година 2015. је једна од успешнијих за нас. Женска репрезентација је освојила три медаље на великим такмичењима, а најсјајније и најважније је сребро са Светског купа, када смо изборили и пласман на Олимпијске игре“, рекао је Боричић за агенцију Бета.

        Женска одбојкашка репрезентација Србије је у 2015. години освојила бронзану медаљу на првим Европским играма у Бакуу, сребну медаљу на Светском купу у Јапану и бронзано одличје на Европском првенству у Холандији и Белгији.

        Боричић је рекао да га је сребрна медаља мушке репрезентације у Светској лиги изузетно обрадовала.

       „Мушка селекција је освајањем сребрне медаље у Светској лиги обрадовала све изузетно, а и донела је много позитивне енергије, међутим, те енергије није било на Европском првенству... Ипак, не можемо много да им замеримо, изгубили су у четвртфиналу од првака Европе - Француске“, рекао је Боричић.

        Он је додао би изузетно волео да се одбојкашка репрезентације Србије пласира на Игре у Рију.

       „Јануар је велики изазов за нашу сениорску екипу. Ова година почиње њиховим квалификационим турниром на ком ће играти против првака света Пољске и треће пласираном селекцијом, домаћином турнира Немачком. Биће изузетно тешко. Верујем да ће дати све од себе, али не знам за колико је то довољно у овом тренутку“, рекао је Боричић.

        Први човек ОСС је подсетио да одбојкашка репрезентација ниједном није пропустила Олимпијске игре од 1996. године, а да су на Играма у Пекингу 2008. и Лондону 2012. учествовале и мушка и женска селекција.

       „Верујем да ће женска репрезентација Србије освојити медаљу на Играма у Рију. Да не верујем не бих причао тако гласно о томе. Једноставно, морате бити свесни колико вредите и у ком тренутку. Сви се потајно надају томе, а сада се то полако мења, почели су да причају о томе... И да не освојимо, а дамо све од себе, ;неће бити катастрофа, јер је ипак ово спорт...“, казао је 67-годишњи Боричић.

        Он је у октобру 2015. године изабран за првог човека Европске одбојкашке уније (ЦЕВ).

       „Направио сам један сјајан тим људи, који све највеће федерације Европе подржавају. Надам се да ће Србија добити заштиту и признање за све оно што се ради овде, ако не и већу подршку“, рекао је Боричић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари