Грбић тврди: Победили бисмо Русe у финалу

ДА НАМ ЈЕ НЕКО ПРЕ ТАКМИЧЕЊА ПОНУДИО БРОНЗУ ОБЕРУЧКЕ БИСМО ЈЕ ПРИХВАТИЛИ, РЕКАО ЈЕ СЕЛЕКТОР

        Одбојкашка репрезентација Србије допутовала је у Београд после освајања бронзане медаље на Европском првенству у Пољској.

        Изабраници Николе Грбића су из Кракова, преко Варшаве стигли на аеродром Никола Тесла, где су дочекани аплаузима и овацијама.

        „Помешане су емоције због пораза у полуфиналу и непроспаване ноћи. Задовољан сам и поносан што смо направили подвиг, али и разочаран, посебно након финала. Из искуства у великим мечевима са Русима, убеђен сам да бисмо победили и сада носили злато“, рекао је Грбић на конференцији за медије.

        Грбић посебно истиче да му је драго због бронзе јер у Европи постоји 10 селекција које могу равноправно да се боре за медаље.

        „Да нам је неко пре такмичења понудио бронзу оберучке бисмо је прихватили. Конкуренција је јака, то је интересантно за одбојку и гледаоце, али нама баш и није. Бити међу три у Европи, у било чему, је велики успех, надам се да ћемо наставити континуитет медаља“.

        Капитен Драган Станковић истакао је да је екипа сазрела и показала да може много.

        „Били смо близу финала, али десило се то што се десило. Успели смо да превазиђемо такав моменат у емотивно тешком мечу. И да смо изгубили не бих имао шта да замерим екипи“, навео је Станковић, који није желео да одговори да ли је одиграо последњи меч у репрезентацији.

        Најбољи блокер првенства Срећко Лисинац изразио је задовољство због индивидуалног признања, али нагласио да је награда плод тимског рада.

        „Пали смо на дно после пораза од Немачке, а толико смо радили за успех. Успели смо да се подигнемо и дамо више него што смо могли“, поручио је Лисинац.

        Његов саиграч Немања Петрић оценио је да бронзана медаља за њега има већи значај.

        „Цео тим је показао велико срце, одиграли смо 10 сетова за мање од 24 сата. Многима није деловало да ћемо се вратити, али ова екипа никад не одустаје. Зато ова бронза има јачи сјај“, закључио је Петрић.

        Србија је освојила 11. континентално одличје, осму бронзу, победом над Белгијом 3:2 у мечу за треће место.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари