Грбић: Добар си колико твоја последња утакмица

СУДБИНА ЈЕ ТАКО СЛОЖИЛА СТВАРИ ДА СЕ ОД АКТИВНОГ ИГРАЊА ОДБОЈКЕ

ОПРОСТИО НА НАЈЛЕПШИ МОГУЋИ НАЧИН - ТИТУЛОМ

Никола Грбић

        Један од најбољих играча света свих времена, Никола Грбић, у петак је дефинитивно завршио играчку каријеру и од наредне сезоне биће тренер Перуђе.

        Вест за многе изненађујућа и неочекивана, али истинита. Пре пар дана дугогодишњи капитен репрезентације и освајач свих медаља са великих такмичења, најавио је да би једног дана, у скоријој будућности, могао да стане поред клупе, а понуда коју је добио била је неочекивано брза.

        - Потписао сам једногодишњи уговор - рекао је Грбић за Журнал.

        Пауза, па онда прво „обраћање јавности“ новог тренера вицешампиона Италије:

        - Разговрали смо први пут у понедељак. Председник клуба, Ђино Сирћи, позвао ме је на препоруку управо Бобе Ковача, човека који је постигао највећи успех и који је управо отишао из клуба. Најпре сам му рекао да ми треба мало времена да се „приберем“, да ћу му се јавити за дан - два, јер јесте да сам планирао да се бавим тренерским послом, али ово је било баш брзо.

        Испоставиће се да је каријеру окончао као шампион, по многима у најјачој лиги на свету, руској, носећи дрес Зенита из Казања.

        - Нисам био концентрисан да ћу сада да прекинем са играњем. Са друге стране, можда је боље овако, без велике патетике, нећу имати времена да мислим на то, јер долази време да се мисли на тим за наредну сезону. Не могу да верујем да ћу бити тренер Горану Вујевићу, мом дугогодишњем саиграчу из репрезентације. Невероватно - уз осмех је прокоментарисао Грбић.

Одлазим као шампион

 

        Судбина је тако сложила ствари да се Никола Грбић од активног играња одбојке опростио на најлепши могући начин, титулом.

        У том моменту, пре само пар дана, могућност да преузме Перуђу није била уопште у оптицају.

        - Драго ми је да одлазим као шампион. Сетио сам се речи Џефа Сторка, једног од најбољих играча света, који је рекао: „Добар си колико твоја последња утакмица“. Како је само са тако мало речи рекао толико много.

        А његова последња, иако то није знао, била је као и све остале - врхунска.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари