Грбић: Апсолутно верујем у пласман на Игре

РЕЗУЛТАТОМ У СВЕТСКОЈ ЛИГИ НАМЕТНУТ ПРИТИСАК НА ЕКИПУ

ПРЕД ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

 Никола Грбић

  • Жеља ми је да се пласирамо у Рио, то бих свима нама у одбојци пожелео, јер је то битно за нашу федерацију, за ове момке, који су то заслужили, као и за српску одбојку - каже селектор Србије

        Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је за агенцију Бета да је задовољан постигнутим у 2015. и пожелео за предстојећу годину да са националном селекцијом избори пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

        - Не могу да будем лажно скроман и да кажем да нисам задовољан постигнутим. Тренерским послом се бавим готово годину дана и после непуна два и по месеца сам са репрезентацијом дошао до финала једног светског такмичења. Мислим да је финале Светске лиге један изузетан резултат за тако кратко време - рекао је Грбић за агенцију Бета.

        Одбојкаши Србије су под вођством Грбића стигли до финала Светске лиге, у ком су поражени од Франуцске са 0:3. Некадашњи капитен одбојкаша је рекао да је резултатом у Светској лиги наметнут притисак на екипу пред Европско првенство на ком је Србија елиминисана у четвртфиналу од Француске.

        - Самим резултатом у Светској лиги смо створили притисак и на Европско првенство смо отишли с великим очекивањима. Није ми се свидело како смо одреаговали, не толико у игри, колико у енергији и приступу утакмицама. Мислим да смо то сада „испеглали“ - рекао је Грбић.

        Селектор Србије је истакао да предстојећи квалификациони турнир за Олимпијске игре у Рију има велику важност.

        - Турнир у Берлину има велику важност. Сви смо били незадовољни после Европско првенства, а надам се да ће нас то учинити још мотивисанијима. Морамо да одиграмо најбоље што знамо и да не изборимо само пласман међу прве три екипе, рекао је он.

        Србија ће се на квалификационом турниру у Берлину такмичити у Групи А са селекцијама Немачке, Пољске и Белгије.

        Квалификациони турнир у Немачкој играће се од 5. до 10. јануара. Пласман на Олимпијске игре избориће само победник турнира, док ће другопласирана и трећепласирана репрезентација изборити учешће у светским квалификацијама, које ће се од 14. маја до 5. јуна одржати у Јапану.

        Грбић је за 2016. годину пожелео пласман на Олимпијске игре, који је, како је оценио изузетно битан за српску одбојку.

        - Жеља ми је да се пласирамо у Рио де Жанеиро, то бих свима нама у одбојци пожелео, јер је то јако битно за нашу федерацију, за ову репрезентацију и момке, који су то заслужили, као и за српску одбојку, која има традицију на Олимпијским играма више од 20 година. Мислим да заслужујемо да се пласирамо, а верујемо да ћемо то показати на терену... Апсолутно верујем у пласман, да је другачије, не бих се бавио овим послом - казао је Грбић.

        Олимпијске игре у Рио де Жанеиру одржаће се од 5. до 21. августа.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари