Докле могу српске одбојкашице у Италији?

СЕНИОРКЕ СРБИЈЕ ИГРАЋЕ У ГРУПИ Б ЗАЈЕДНО СА БРАЗИЛОМ, ТУРСКОМ, КАНАДОМ, КАМЕРУНОМ И БУГАРСКОМ

Одбојкашице Србије

        Наш национални тим се са Турском састаје од 17 часова у Трсту, а изабранице Зорана Терзића имају жељу да се врате у врх и поправе утисак са претходног првенства у Јапану када је освојено осмо место.

        Српским одбојкашицама наступ у Италији биће трећи узастопни, укупно четврти на Светским првенствима. Свој највећи успех оствариле су 2006., када су у Јапану под именом Србија и Црна Гора освојиле бронзу.

        Из тог тима чак шест играчица биће опет у екипи - Маја Огњеновић, Јелена Николић, Сузана Ћебић, Брижитка Молнар, Јована Бракочевић и Наташа Крсмановић, а њихово велико искуство могло би да буде од велике користи за екипу селектора Терзића.

        „Искуство значи, окосница екипе је ту, то што играмо трећи пут може да буде само предност јер млађим играчицама можемо да будемо од користи”, рекла је Огњеновићева, „Турска је наш стари ривал, играли смо на Гран Прију, то је добра екипа, по квалитету слична нашем рангу. То је најбитнија утакмица, после би све било знатно лакше, јер бисмо победом добиле подстицај за наредне мечеве”.

        Капитен Јелена Николић сматра да државни тим у Италији мора да подигне ниво игре у односу на Гран При, где није успео да се пласира на завршни турнир.

        „Напокон је дошла прва утакмице, незахвално је прогнозирати шта можемо да очекујемо против Турске. Углавном смо играле тешке утакмице, али верујем да поседујемо квалитет, да ћемо имати добар приступ од првог поена и направити добар резултат”, рекла је Николићева.

        По други пут на Светском првенству играће средњи блокер Милена Рашић.

        „Постоји трема, али верујем да ће нестати када изађемо на терен. Турска је састављена од добрих играчица, недостаје им коректор, која је била носилац игре, али сигурно ће имати замену. Биће нам потребан добар сервис како бисмо их удаљили од мреже”, поручила је Рашићева.

        Сениорке Србије играће у групи Б заједно са Бразилом, Турском, Канадом, Камеруном и Бугарском.

        Титулу брани Русија, која је пре четири године у финалу савладала Бразил.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари