Александар Боричић нови председник CEV

ИЗВРШНИ ПОТПРЕДСЕДНИК FIVB И ЈЕДИНИ ОСВАЈАЧ ЕВРОПСКИХ МЕДАЉА

КАО ИГРАЧ, ТРЕНЕР И ПРЕДСЕДНИК САВЕЗА

Александар Боричић

  • Александар Боричић је на гласању добио 31, а досадашњи председник CEV Луксембуржанин Андре Мејер 21 глас. Два листића су била неважећа, а један празан, саопштено је из Одбојкашког савеза Србије

        Председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић изабран је за новог председника Европске одбојкашке конфедерације (CEV), на 36. Конгресу у Софији.

        Боричић је добио 31 глас, а досадашњи председник CEV-а Луксембуржанин Андре Мејер 21 глас.

        Он је девети председник CEV у историји, а изабран је на период од четири године, до 2019.

        Боричић је председник ОСС од 2006., а пре тога обављао је функцију првог човека ОС Југославије - од 1992. до 2003, када је изабран за челника ОС Србије и Црне Горе.

        Боричић (67) је био током играчке каријере одбојкаш Црвене звезде, са којом је освојио више титула првака државе и победника Купа.

        Он је био репрезентативац Југославије 103 пута, а освајач је прве бронзане медаље на првенству Европе 1975. године.

        Као тренер ОК Црвена звезда, са женском екипом освојио је бронзану медаљу на Купу Европе 1986., пет титула првака државе и четири титуле победника Купа.

        Боричић је пре избора за председника CEV био потпредседник те организације, извршни је потпредседник Светске одојкашке федерације (FIVB) и у Европи је једини освајач европских медаља као играч, тренер и председник Савеза.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари