Шампиони, шампиони…

Дочек златних одбојкаша испред скупштине Београда

      БЕОГРАД, (ФоНет) - Неколико хиљада Београђана дочекало је касно поподне испред Скупштине Београда чланове одбојкашке репрезентације Србије, која је на Европском првенству у Бечу освојила златну медаљу, а капитен и најбољи играч шампионата Иван Миљковић је поручио да одбојкаши заслужују равноправни третман са другим спортистима.

      Праћен скандирањем "Шампиони, шампиони" и "Сад си уз'о трофеј Иване", Миљковић је рекао да је ово спектукаларан дочек за ову генерацију српских одбојкаша.

      "Ја нисам веровао да ћемо урадити нешто овако, то је као добитак на лоту. Следеће године нас чекају нове утакмице, а шта ће бити на Олимпијским играма у Лондону, видећемо", рекао је Миљковић.

      "Ова нација, осим фудбалера и кошаркаша и, наравно, тенисера, има и сјајне одбојкаше. Они, ако ништа друго, заслужују равноправни третман", поручио је Миљковић.

      Хвала свим навијачима на свему што су нам приредили, рекао је селектор Иван Колаковић, док је репрезентативац Милош Никић нагласио да су се сви борили срцем.

      "Срећно смо играли, ово је златна медаља за целу Србију и, немојте се љутити, за Црну Гору. Ми ћемо се и даље борити, а ви будите уз нас", рекао је са балкона Старог двора Никић, играч пореклом из Црне Горе, који је окупљене "поздравио" са пар склекова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари