Крунићева: Да до краја године уђем у топ 50

ПОСЛЕДЊИХ НЕДЕЉА ЈЕ БЕЛЕЖИЛА ДОБРЕ РЕЗУЛТАТЕ НА ТУРНИРИМА У САД И НА ДАЛЕКОМ ИСТОКУ

Александра Крунић

        Најбоље рангирана српска тенисерка открила је шта стоји иза њених добрих резултата у последње време. До краја године жели у Топ 50 WТА листе

        Александра Крунић (24), која ове недеље учествује на турниру у Гвангџуу, могла би да изједначи или премаши свој најбољи пласман на WТА листи.

        Она је последњих недеља бележила добре резултате на турнирима у САД и на Далеком истоку, па ће од понедељка бити бар 62. тенисерка света.

        Да је у њеној игри дошло до крупних помака, могло се закључити по победама над Летонком Остапенко у Синсинатију и над Британком Контом на US Open-у, пошто је реч о тенисеркама из светског Топ 10.

        Ево како је то објаснила у интервјуу магазину „Глориа“...

        „Биљана Веселиновић, која је раније била мој тренер, пронашла ми је психотерапеута и тај човек ми је много помогао и што се тиче мог приватног живота. Одлазак на терапију је најпаметније што сам учинила, најбоља инвестиција мог времена и живаца. То се, наравно, манифестовало и на моју игру и на томе сам му веома захвална“, изјавила је Александра.

        Она је признала да ју је психа доста спутавала у првим годинама професионалне каријере.

        „Не могу да ударам лоптицу јако као други и требало ми је мало више времена да све склопим у својој глави. Фемкала сам се да ли да изведем овај или онај ударац, а на крају бих изабрала нешто десето. Сад се све то променило набоље“.

        Победе над врхунским играчицама доносе јој додатно самопоуздање.

        „После сваког таквог меча имам много разлога да верујем како и ја једног дана могу бити тамо, ако наставим овако да радим. Волела бих да до краја године уђем у 50 најбољих на свету. Не браним пуно поена и мислим да је то оствариво“.

        Крунић се у среду у другом колу Гвангџуа састаје са Немицом Моном Бартел.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари