Звезда жели да у Баскији настави низ победа

ИДЕМО У ШПАНИЈУ У ДОБРОМ РАСПОЛОЖЕЊУ И СКОРО КОМПЛЕТНИ

- ЗРАЧИ ОПТИМИЗМОМ БЈЕЛИЦА

Милко Бјелица на мечу против Басконије

        РЕКОРДНА победничка серија Црвене звезде у Евролиги, започета 22. децембра тријумфом над Реал Мадридом, биће на великом искушењу у вечерашњем мечу 19. кола против Басконије у Виторији (21.30).

        Имајући на уму традиционално висок рејтинг прошлогодишњег учесника фајнал-фора, податак да су Баскијци ове сезоне остварили прву победу у дуелима са црвено-белима од формирања „Ђордијеве Евролиге“, кандидује се за рубрику „веровали или не“. У претходна четири сусрета славио је наш тим, три пута двоцифреном разликом!

        У последњем, одиграном 4. новембра у „Комбанк арени“, тим састављен од играча са завидном NBA биографијом није пружио Звезди наду да би могла да остане непоражена у међусобним утакмицама (63:70).

        - Идемо на ноге екипи која игра изванредно у континуитету већ две сезоне - каже капитен црвено-белих Лука Митровић. - Заиста играју лепу кошарку, уживање је гледати их на терену. У првом мечу у Београду су нас потпуно надиграли, оставили нас без икакве шансе да преокренемо резултат. То је мотив више да одиграмо добру утакмицу и урадимо све оно што нисмо у „Комбанк арени“ и дођемо до победе која би била огромна. Уосталом, као и свака у овој сезони Евролиге.

        Од почетка новембра до данас, много тога се променило. Црвено-бели су од пораза од Басконије остварили осам победа, у Виторију су понели низ од пет тријумфа у којем су највећа имена европске кошарке. Са друге стране, тим тренера Сита Алонса у последња два меча доживео је убедљиве поразе на гостовањима Дарушафаки и Олимпијакосу.

        - Идемо у Шпанију у добром расположењу и скоро комплетни - зрачи оптимизмом искусни центар Милко Бјелица, који је две године носио дрес баскијског тима. - Нема повређеног Немање Дангубића, али сви остали су здрави и желимо да одиграмо добру утакмицу против Басконије. Победе које смо забележили дају нам самопоуздање да наставимо да радимо и играмо као и до сада. Басконија већ другу сезону заредом игра изванредно, били су на фајнал-фору прошле сезоне и ове забележили много победа. Пласман на табели показује о каквој екипи се ради. Надиграли су нас у Београду, али то је давна прошлост, ово је нова утакмица.

        Црвено-бели су јуче пре подне тренирали у дворани „Александар Николић“, с обзиром на то да су у Виторију стигли у вечерњим сатима. Тренинг у „Фернандо Буеса арени“ одрадиће на дан утакмице, у Београд се враћају у среду, а већ у четвртак угостиће Панатинаикос у 20. колу Евролиге.

        - Кратко смо били у Београду, било је времена само да одрадимо два тренинга и припрему утакмице у Виторији. Следе нам два меча у три дана, понавља се оно што смо већ искусили у два наврата ове сезоне у Евролиги - већ се навикао Бјелица на NBA ритам ове сезоне.

Мечеви у Евролиги од 2000: Звезда води 4:1

        Сезона 2013/2014.
        Басконија - Ц. звезда 63:73
        Ц. звезда - Басконија 81:65
 
        Сезона 2014/2015.
        Басконија - Ц. звезда 66:86
        Ц. звезда - Басконија 90:82
 
        Сезона 2016/2017.
        Ц. звезда - Басконија 63:70
 
        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари