Звезда на ЦСКА без Јовића, али растерећена

ДАНГУБИЋ ТАКОЂЕ НЕЋЕ ИГРАТИ, АЛИ БЕЗ ОБЗИРА НА СВЕ МОРАМО ДАТИ СВЕ ОД СЕБЕ, ИЗЈАВИО ЈЕ РАДОЊИЋ

        Кошаркаши Црвене звезде у четвртак играју против московског ЦСКА у 22. колу Евролиге.

        Звезда је у првом мечу славила против ЦСКА, а Московљани су и овај пут апсолутни фаворити, пошто је сем Јовића у Београду остао и од раније повређени Немања Дангубић.

        Ипак, тренер Дејан Радоњић најављује максималан отпор.

        „Овога пута играмо дуел у Москви, очекује нас нова утакмица са прваком Европе, који и ове сезоне има пуно разлога да верује да може да одбрани трофеј“, рекао је он.

        „Ми имамо нашу проблематику која је присутна још од утакмице са Панатинаикосом. У тиму нема Јовића који није тренирао од утакмице са Партизаном и који се опоравља од повреде леђа, Дангубић такође неће играти, али без обзира на све наведено морамо дати све од себе, јер желимо да одиграмо добру утакмицу“, изјавио је Радоњић за клупски сајт.

        Капитен Лука Митровић истиче да је екипа свесна снаге и квалитета ЦСКА.

        „Идемо растерећени, са жељом да пре свега покажемо напредак у игри у односу на претходна два меча. Тешко је одржати константу у односу на претходне мечеве у Евролиги, видите да и остале екипе имају проблема у својим националним шампионатима. Покушавамо да се изборимо са умором и повредама, али много је мечева испред нас, они најважнији тек следе и сваки играч биће нам преко потребан. Морамо да играмо максимално од првог до последњег минута, јер нас сви сада схватају максимално озбиљно“, рекао је Митровић.

        Звездин Американац Чарлс Џенкинс истиче да почиње серија све тежих утакмица.

        „ЦСКА улази у овај меч након пораза од Фенербахчеа, и сигурно ће изаћи изузетно мотивисани. Почиње финиш регуларног дела, много тимова има амбицију и шансу да се пласира у Топ 8. Жеља нам је да пружимо добру утакмицу против једног од најбољих тимова у Европи, па ћемо видети за шта ће то бити довољно. Тек смо на половини сезоне, најважније следи и очекујем да као тим напредујемо и будемо добри када то буде било најважније“, поручио је Џенкинс.

        Утакмица између ЦСКА и Црвене звезде почиње у 19 сати.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари