Звезда: Меч са Нептунасом није пресудан...

У ХАЛИ НЕЋЕ БИТИ ОРГАНИЗОВАНОГ НАВИЈАЊА ЗБОГ ОДЛУКЕ „ДЕЛИЈА“

ДА ЋУТАЊЕМ ЦЕЛЕ ВЕЧЕРИ ОДАЈУ ПОШТУ УБИЈЕНОМ МАРКУ ИВКОВИЋУ

Дејан Радоњић

        Пред 7. коло Евролиге, стање на табели Групе Д јасно најављује велику борбу за пласман у Топ 16:

        Олимпијакос је први и без проблема, са скором 6-0. Следе га Црвена звезда Телеком, Галатасарај и Нептунас са по три победе и три пораза, па Лаборал Кућа 2-4 и Валенсија 1-6.

        У четвртак увече(19.00), у Комбанк арени, црвено-бели ће дочекати ривала из Литваније и победа би их довела пред врата Топ 16 фазе. Реваншом за пораз у Клајпеди, тим Дејана Радоњића направио би огроман корак ка „остварењу сна“, како је пласман називан пре почетка сезоне.

         „Ако се добро сећам, било је мишљења да Нептунас више никога не може да добије после те утакмице и да смо тада себе довели у јако лошу ситуацију. Евидентно је да Нептунас чврстином, квалитетом и искуством може да игра на високом нивоу. Не би требало заборавити да су они били најближи од свих екипа били најближи победи над Олимпијакосом“, рекао је Радоњиц у Комбанк арени у среду.

        Додао је..

         „Наравно, јасно је да желимо да савладамо Нептунас. Свесни смо чињенице да би нам победа омогућила бољу позицију пред финиш, иако ово није одлучујући меч, јер можемо да играмо против свих ривала и очекују нас још три утакмице“.

        У хали неће бити организованог навијања због одлуке „Делија“ да ћутањем целе вечери одају пошту убијеном Марку Ивковићу. Због те трагедије ће све утакмице Евролиге и Еврокупа почети минутом ћутања.

         „Све одлуке навијача поштујемо и очекујем да сви заједно дођемо до победе, ми на паркету и пуна дворана, којој се надамо“.

        Звезда први пут ове сезоне дочекује евролигашког ривала као фаворит. Капитен Лука Митровић говорио је о притиску.

        У Звезди пред сваку утакмицу постоји одређењи притисак. Нема сада посебног притиска у смислу да нам то није одлучујући меч за пласман“, рекао је он и посебно истакао:

         „Налазимо се у пакленом ритму утакмица и путовања. Сутра нас, без претеривања, очекује један од најбитнијиј мечева у досадашњем делу сезоне“.

        У вези са значајем утакмице, Радоњић је додао...

         „Играли смо важне утакмице, играмо их и играћемо их. Притисак је нешто што је присутна, али и очекивана околност“.

        Капије Комбанк арене у четвртак ће бити отворене од 16:30, а клуб је апеловао на навијаче да не убацују предмете у терен и замолио да не буде увредљивих скандирања у светлу истанбулске трагедије.

         „Очи целе Европе биће уперене ка Комбанк арени и било какво увредљиво скандирање могло би да изазове велику штету и земљи и клубу“, поручио је портпарол Црвене звезде Јово Карановић.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари