Звезда кажњена 216.000 за „топовски удар“

РАДОЊИЋ, ЛАЗИЋ, ЛУКОВИЋ КАЖЊЕНИ СА ПО 12.000 ДИНАРА ЗБОГ ТЕХНИЧКИХ ГРЕШАКА ТОКОМ МЕЧА

        Канцеларија кошаркашке Суперлиге казнила је Црвену звезду новчано, износом од 216.000 динара, због тога што су се њени навијачи у уторак увече, током „вечитог дербија“ са Партизаном - цитирамо - „понашали неспортски и некултурно, палили велики број бакљу у гледалишту, бацали ракете према гостујућим навијачима, као и јаке петарде („топовске ударе“) на клупу гостујуће екипе, убацивали меке и чврсте предмете на терен.

        У саопштењу достављеном медијима, наводи се да су црвено-бели кажњени сходно Пропозицијама такмичења.

        У исто време, тренер Црвене звезде Дејан Радоњић и кошаркаш Бранко Лазић, као и центар Партизана Урош Луковић, кажњени су са по 12.000 динара због зарађених техничких грешака током меча 2. кола у којем су црвено-бели, као домаћини у „Пиониру“, победили црно-беле.

        Напоменуто је и да је понашање навијача Партизана за сваку осуду и заслужује санкционисање, али према пропозицијама такмичења гостујућа екипа одговара за понашање својих навијача само у случају ако их организовано доведе на утакмицу.

        По 12.000 динара због техничких у претходној рунди Суперлиге кажњени су и тренер Борца из Чачка, Рашко Бојић и тренер Мега Лекса, Дејан Милојевић.

        У истом колу кажњени су КК Борац са 48.000 динара због неспортског навијања гледалаца и бацања меких и чврстих предмета у терен на мечу са Мега Лексом. Вршац је, такође, због убацивања меких предмета на терен и на судије кажњен са 60.000 динара.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари