Званично: ФМП без Еврокупа, играће 20 екипа

ПРЕДСТАВНИКЕ ЋЕ ИМАТИ И ХРВАТСКА, СЛОВЕНИЈА, ЦРНА ГОРА И МАКЕДОНИЈА, АЛИ НЕ И СРБИЈА...

        У Барселони одлучили да после одустајања неколико клубова не ангажују нове замене, што значи да ФМП дефинитивно неће у Европу.

        Ђорди Бертомеу и његови сарадници из компаније ECA ставили су тачку на хаотично кошаркашко лето, током којег су клубови улазили у Еврокуп и излазили из њега као путници из возила градског саобраћаја.

        У до сада другом по значају континенталном такмичењу, које од ове јесени има конкуренцију FIBA Лиге шампиона, дефинитивно ће од 12. октобра играти 20, а не 24 тима!

        Прошле недеље најављени формат од пет група са по четири тима, из којих само последњепласирани неће наставити такмичење у Топ 16 фази, озваничен је променама на сајту Еврокупа.

        У групи А играће Нижњи, Гран Канарија, Цедевита, Лијеткабелис и МЗТ Скопље, а у групи Б Химки, Алба, Билбао, Лијетувос Ритас и Фуенлабрада.

        Групу Ц чиниће Уникаха, Бајерн, Мурсија, Зенит и Будућност, док ће се у групи Д надметати Локомотива Кубањ, Валенсија, Олимпија, Хапоел Јерусалим и Улм.

        Представника ће, дакле, имати четири земље екс-ју региона: Хрватска, Словенија, Црна Гора и Македонија, не и Србија, након што се Партизан под притиском КСС одлучио на прелазак у такмичење FIBA, а ФМП Железнику се није остварила амбиција да ухвати „последњи воз“.

        Остаје да се види како ће се FIBA и национални савези поставити према „преступницима“. Да ли ће они сносити било какве последице, или ће бити по оној народној - „тресла се гора, родио се миш“!?

        Из Еврокупа су након јулског жреба иступила четири италијанска тима - Канту, Ређо Емилија, Сасари и Тренто - уместо којих су убачени Фуенлабрада, МЗТ, Волгоград и Лијеткабелис.

        Потом су одустали АЕК, Партизан и Стелмет, број учесника сведен је на 21, да би после неколико недеља размишљања о новим заменама, „отпао“ и Волгоград.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари