„Жућкова левица“, још десница и аперкат!

ЦРВЕНО-БЕЛИ ОСТВАРИЛИ САМО ЈЕДАН ОД ЦИЉЕВА ОВЕ СЕЗОНЕ,

АЛИ НЕ ЖЕЛЕ ДА НАЈАВЉУЈУ ОНО ШТО ПЛАНИРАЈУ ДА УРАДЕ ДО КРАЈА

        У мајицама посебно дизајнираним за прославу одбране Жућкове левице, кошаркаши Звезде дуго су славили победу над Мегом на паркету, пред навијачима.

        Оправдавали су три дана улогу фаворита у Нишу и завршили турнир са пехаром у рукама. Водили су са паркета навијање, сликали се са навијачима и уживали у својој вечери.

         „Сјајан осећај! Желим још више оваквих догађаја. Све у Нишу је било феноменално у ова три дана. Играти у тој, кошаркашкој и правој спортској атмосфери, пред навијачима Партизана и Звезде... Била ми је част. А, још смо и освојили трофеј“, рекао је Никола Калинић.

        У Звезду је стигао са сребром из Шпаније, пет месеци касније окачена му је и медаља Купа Кораћа око врата. Леп период за репрезентативца Србије.

         „Надам се да ће и да се настави. Није лоше то за сада. Без неких претенциозних изјава, идемо даље“, додао је Калинић.

        Његов саиграч Немања Дангубић био је такође међу гласнијима на терену после утакмице. Певао је и славио, али није дозволио да га еуфорија понесе. Као и остали, брзо је спуштао лопту на земљу.

         „Наравно да би ово требало да буде само почетак. У наредном периоду морамо да направимо додатне корекције у игри и да уђемо још бољи у финиш сезоне“, изјавио је Дангубић.

        Прошле године, играо је у финалу за Мегу и изгубио. У недељу је у Чаиру био у црвено-белом, на страни која је славила.

         „Јако ми је драго. Ово је још једна мотивација за даљи рад и наставак сезоне. Испунили смо циљ на овом турниру и сви су срећни због тога. Увек је лепо славити са навијачима и драго ми је што су били уз нас у великом броју и дали нам подршку сва три дана. Бодрили су нас и када није ишло и хвала им на томе“, досао је Дангубић.

        О борбености и карактеру играча Звезде говорио је после утакмице и њихов тренер Дејан Радоњић, истичући да су те особине и довеле црвено-беле у лепу ситуацију пред одлучујући део сезоне.

         „Тај и такав карактер нам је омогућио да изборимо пласман у Топ 16, да будемо први у АБА лиги и да у ове три утакмице освојимо Куп“, констатовао је шеф струке освајача Купа.

        Према његовим речима, сви у свлачионици знају од првог дана да је ментална чврстина апсолутно неопходна.

         „Од старта смо знали да то морамо да имамо, да бисмо квалитетно учествовали у тим утакмицама и јаким такмичењима. Да није тако, велика потрошња би донела проблеме које не бисмо могли да превазиђемо“, објаснио је Радоњић.

        Тренера црвено-белих посебно радује добра нишка рола играца који су у предходном периоду играли лошије него на старту сезоне. Против Партизана истакао се Блажић, против Мега Визуре Лука Митровић...

         „Јако ми је драго што су играчи који су у једном тренутку играли слабије показали да су сличне осцилације нормална ствар, поготово ако се узме у обзир да смо најмлађи тим у Евролиги и међу најмлађима у региону“.

        О Купу Кораћа неће бити много приче у седмици која је тек почела. Већ у уторак, Радоњић ће одржати конференцију посвећену гостовању Реалу (четвртак), а пут Мадрида црвено-бели кренуће у среду ујутро.

         „Ово нам је велика мотивација за даљи рад и само први остварени циљ за ову сезону“, подвукао је тренер Звезде.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари