Жеравица о гласинама око пријемa Косова у FIBA

НА ЦЕЛУ СИТУАЦИЈУ ГЛЕДАМ КАО НА УВРЕДУ ОД СТРАНЕ FIBA,

ЗАМИСЛИТЕ ДА МОРАМО ДА ИГРАМО ПРОТИВ КОСОВА

Ранко Жеравица

        Као и увек Ранко Жеравица без длаке на језику прича о гласинама везаним за пријем Косова у FIBA.

        Није ми јасно коме је овако нешто пало на памет, па не може држава која није примљена ни у Уједињене нације да буде призната од неке стране федерације, каже Ранко Жеравица.

        - Вест да је FIBA примила Косово је шокирала све, па и мене. Затечен сам био када сам чуо шта се догађа, па тако нешто је нечувено! То нема никакве логике, па не може држава која није примљена ни у Уједињене Нације да буде призната од неке стране федерације- каже Ранко Жеравица

        Искусни стручњак сматра да је FIBA жестоко увредила Србију.

        - Није ми јасно коме је тако нешто могло да падне на памет, да ли можда има везе са неким другим федерацијама, које су дозволиле одређене пријатељске мечеве. На целу ситуацију гледам као на увреду од стране FIBA. Они су увек имали став који је био нормалан и који се мени свиђао, али сада не знам шта да кажем. Имали су нормалан однос према свима, а сада су се одједном променили.

        Ранко истиче да не би могао да гледа евентуални меч између Косова и Србије

        - Ми у тој организацији имамо ауторитативне људе, не разумем, како је озбиљна ствар попут ове могла тек тако да прође поред њих. Ово у многоме мења ствари, поготово када је Србија у питању. Замислите само да на неком такмичењу морамо да играмо против њих! Било би непријатно свима, а мени поготово, не знам да ли бих тако нешто могао да поднесем.

        Једини освајач златне медаље са Олимпијских игара као тренер напомиње да ни остале селекције не би играле против Косова.

        - Искрен да будем, сматрам да проблем не би испао само са нама, погледајте и остале државе које нису прихватиле ту државу која је сама прогласила независност. Пре свих, ту мислим на Шпанију, нисам сигуран да би се они усудили да одиграју меч са њима. Све ово компликује ствари за многе државе, посебно за нас, а такве политичке несугласице утичу на спорт и стварају веома лошу слику.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари