Жељко Обрадовић: FIBA не мисли на играче!

FIBA СТАВЉА ИГРАЧЕ У ТЕШКУ ПОЗИЦИЈУ - ШТА АКО СЕ НЕКО ТЕЖЕ ПОВРЕДИ? КО ЋЕ ПОКРИТИ УГОВОР?

Жељко Обрадовић

        Легендарни српски тренер Жељко Обрадовић поново је критиковао Светску кошаркашку федерацију (FIBA) због лоше формираног календара.

        Обрадовић је казао да FIBA не мисли о Евролиги и играчима, осврћући се на „репрезентативне прозоре“ и квалификације за велика такмичења.

        Мечеви репрезентација који ће одлучивати о учесницима Мундобаскета 2019. године требало би да буду одиграни током сезоне, па је готово извесно да играчи који наступају у NBA и Евролиги неће бити на располагању својим селекторима.

       „FIBA не мисли на Евролигу и играче. Првенствено, кошаркаши који играју у NBA не долазе у Европу, а са друге стране, има више од 80 европских играча у Америци. Друго, они имају уговоре и обавезе према тимовима, због чега остају да тренирају. FIBA је ставила играче у тешку ситуацију - шта ако неко доживи тежу повреду? Ко ће покрити уговор?“, пита се Обрадовић.

        FIBA је предложила Евролиги да помери мечеве за уторак када се буду играле квалификације, али из Евролиге поручују да то не решава проблем.

       „За нас је ово веома тешка ситуација. Мој став је јасан, већ сам га рекао председнику. Међутим, на крају одлуку доносе играчи. У сваком случају је лоше - патиће или федерације или клубови“, додао је Обрадовић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари