Вујошевић: Звезда добро представља Србију

„ЗВЕЗДА НЕ ДЕЛИ СУДБИНУ СВОГ НАРОДА, ОНИ ИМАЈУ МОГУЋНОСТ

ДА ФУНКЦИОНИШУ, КАО ДА НИСУ ИЗ СРБИЈЕ”

Душко Вујошевић и Дејан Родоњић

        Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да је једина обавеза његових кошаркаша сутра против Црвене звезде да пруже свој максимум и да се боре колико могу.

        - Направили смо тим који има перспективу и који треба да се до краја формира и доврши у смислу селекције. То је тим који добро ради и који захтева много времена испуњених радом... У нашој игри има напретка, а тај напредак није потврђен резултатима. Ми нисмо у истом положају као Црвена звезда - рекао је Вујошевић.

        Звезда и Партизан сутра играју утакмицу 10. кола Јадранске лиге. Црвено-бели су први са свих девет победа, док црно-бели имају пет тријумфа. Вујошевић је казао да је нормално упоредити финансијско стање обе екипе, навевши да је ривал у много бољем положају.

        - Нисмо у равноправној ситуацији... не само због нивоа такмичења и бољих резултата које има Звезда. Не знам коме појединачно да честитам што Звезда тако добро живи, као да није у Србији. Како год која фирма се појави, постају спонзори, тако да Звезда не дели судбину свог народа, они имају могућност да функционишу, као да нису из Србије - рекао је Вујошевић.

        Тренер Партизана казао је и да се Звезда играчки поправила и појачала и довела играче које је желела.

        - Успешно играју Евролигу, добро представљају град и земљу... истичу нови квалитет... и све то им обезбеђује позицију фаворита пред сутрашњи меч и позицију фаворита када су такмичења у питању ове сезоне. Имамо обавезу према себи и према навијачима да се боримо, пружамо максимум, и ако то урадимо, ја ћу бити задовољан. Без икаквих резултатских притисака - рекао је Вујошевић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари