Вујошевић: Стављање тачке на црно-бели свет

ЗА БЕДУ НИСУ ОДГОВОРНИ ОНИ КОЈИ СУ ЈЕ ИЗАЗВАЛИ,

НЕГО ОНИ КОЈИ ЈЕ ТРПЕ И НИШТА НЕ РАДЕ ПОВОДОМ ТОГА

Тренери Партизана и Црвене звезде

        Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да је предстојећи дерби Супер лиге против Црвене звезде најмање важан у овој сезони, али да, као и сваки дерби, носи тежину и да ће његови кошаркаши покушати да победе.Тренер Партизана поново је причао о тешкој економској ситуацији, али и о друштву и, како је оценио, „нападима на Партизан“ у напорима да се „ефемеризује“.

        „Свака утакмица између Партизана и Црвене звезде не носи случајно епитет дербија и без обзира каква је њена посредна вредност и какви циљеви се реализују, да ли пласман у Евролигу или прва позиција у домаћем првенству или Куп, свака је по себи важна и значајна и игра се у посебном емотивном статусу и публике и играча и клубова, па тако и ова сутрашња, која је можда од свих које ће бити одигране ове године и најмање значајна“, рекао је Вујошевић новинарима у Београду.

        Он је казао да су значајнији били дуели у АБА лиги, поготово у плеј-офу, затим у Купу, али и онај из првог дела Суперлиге, који је Звезда добила 16 разлике, а за који је Вујошевић оценио „да не оставља много простора да се надокнади и заузме прво место“.

        „Са друге стране сваки, па и овај дерби, је довољно важан да изазове страсти и све оне ствари које кошарку чине лепом“.

        Он је поновио, као и много пута до сада, да је Партизан у тешкој материјалној ситуацији и да се спонзори политички спречавају да улажу у клуб. Он је оценио и да би се „сваки други колектив“ распао да се налази у ситуацији у којој се налазе црно-бели.

        „Играчи се, међутим, понашају на частан начин, што није често у овом свету бешчашћа. Сутра игра екипа која је добро плаћена, уз мала закашњења, против екипе која није плаћена. Ја стално причам о материјалној беди и знам да људи не воле да се то понавља, али за беду нису одговорни они који су је изазвали, него они који је трпе и ништа не раде поводом тога. Можда је и то оно на шта људи не воле да буду подсећани“, рекао је Вујошевић.

        Он није говорио о именима, али је казао да постоји пројекат „стављања тачке на црно-бели свет“ (цитат Небојше Човића) и да „они“ желе да се „фајнал фор“ Евролиге одржи у Београду са тимом који није Партизан.

        „Ако ове сезоне нису успели да нас униште, пробаће следеће. Да нас ефемеризују да нас склоне од свега што је Партизан до сада био у земљи, региону и Европи“, рекао је Вујошевић.

        Утакмица се игра у четвртак од 21.00.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари