Вујошевић: Кад смо у Топ 16, укида се правилник

ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА ИЗЈАВИО ЈЕ ДА ЋЕ ЊЕГОВА ЕКИПА У МЕЧУ СА БАЈЕРНОМ ПОКУШАТИ ДА ПОКАЖЕ ДА ЈЕ РАВНОПРАВНА СА ЕКИПАМА ИЗ ТОП 16

Душко Вујошевић

        - Цела ситуација је учинила да смо на евролигашким утакмицама у ТОП 16 фази освојили мање него што смо очекивали. Да је Драган Милосављевић остао, неке бисмо добили, а сад, са овом ситуацијом, сви рачунају да ће нас добити. Желимо победом да докажемо да смо равноправни - рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у Београдској арени.

        Кошаркаши Партизана сутра од 20.45 у Београдској арени играју против Бајерна из Минхена, утакмицу деветог кола Групе Ф у ТОП 16 фази Евролиге. Црно-бели су у осам утакмица остварили једну победу, а Бајерн четири.

        - Знате да је Бајерн озбиљна фирма, добар фудбалски клуб, који је са озбиљним интенцијама кренуо у кошарку. Довели су (Светислава) Пешића који је један од најбољих тренера свих времена. Он прави озбиљну екипу, оне карактеристике које има као тренер пренео је на тим, трчање, ред рад и дисциплину - рекао је Вујошевић.

        Тренер црно-белих рекао је да је неизвестан наступ Богдана Богдановића у сутрашњој утакмици.

        - Сигурно да је одсуство Богдановића велики хендикеп, још није извесно да ли ће бити, али су веће шансе не буде у тиму - рекао је он и позвао навијаче Партизана да помогну свом клубу.

        - Позивам публику у тешким временима, да се види ко је пријатељ. Дођите да будете с нама, тешко нам је, борићемо се. Дођите, не да бисмо добили, него да будете ту, да помогнете присуством. Да нема те љубави ништа не би имало никаквог смисла - рекао је Вујошевић.

        Вујошевић је додао да се економска ситуација у клубу погоршава из дана у дан и додао да су чланови Привременог већа Београда Небојша Човић и Горан Весић директно одговорни за то што црно-бели нису добили обећани новац.

        - Морам да кажем да се економска ситуација погорашава из дана у дан и да је поново више него критично. Обећања која су нам дата су омогућавала да се преживи, да се једна институција значајна на европском нивоу не угаси - рекао је Вујошевић.

        Он је објаснио да је Управа Града 2010. године донела Правилник којим су успостављени критеријуми о награђивању спортских клубова, као и да ће се сваке године прецизирати о коликој суми је реч.

        - И ове године је донета одлуке и по томе за учешће у Евролиги Партизан и Црвена звезда примили су по четири милиона динара, а за учешће у следећој фази је предвиђено 10 милиона. Ради се о мање о 100.000 евра… Онда је било предлога да се усвоји нови правилник, да се цифра смањи на два милиона динара. То заиста није у реду - казао је Вујошевић.

        На новинарско питање ко је крив за то, Вујошевић је именовао чланове Привременог већа Београда Небојшу Човића и Горана Весића.

        - Најдиректније Човић и Весић. Не знам ко је још ту, не знам колико су они аутохтони… - рекао је Вујошевић и додао да појединци тврде да документ о финансирању клубова не постоји.

        - Нисам против тога да се Црвена звезда не спаси, али сам против тога да се Партизан уништва, томе се супротстављам и супротстављаћу се - рекао је Вујошевић.

        Тренер Партизана истакао је да овакав ривалитет између Партизана и Црвене звезде није добар за државу.

        - И раније је било тензија, али је то више било зезање, није било питање живота и смрти. Овакав начин финансирања где државна предузећа, Гаспром, на осниву Шкудрићеве интеревенције финансирају Звезду… Однос је 15:1 по примању од државе... - рекао је он.

        - Немојте да ме држите за ово 15:1, али је близу тога и то води ка томе да се Партизан угаси. Говорим као неко упозорење, држава ће нездрави ривалитет да сведе на нормалну тензију правилном расподелом, да не буде однос 15:1… Нек буде 3:1, нек и то буде правилна расподела. Као што кажу Италијани, кад имаш ветар контра себе, па још пишаш, дупла је штета, исквасиш се - навео је и додао и да политику треба елиминисати из спорта и да се тада са трибина неће прозивати политичари.

        Вујошевић, који је и председник Спортског друштва Партизан, рекао је и да су и остали клубови у проблему, наводећи као пример ватерполо и фудбалски клуб.

        - Осећам огроман притисак, имам две функције, тешко је, размислићу добро шта да радим - рекао је он.

        Центар Партизана Ђорђе Гагић рекао је да ће његова екипа покушати да понови игру из Минхена у првом делу.

        - Нама је битна утакмица, то је добра екипа, добар тренер. Имали смо отворену утакмицу у Минхену, покушаћемо да поновимо и пред нашом публиком. Спремили смо се као и за сваку другу - рекао је Гагић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари