Вујошевић: Хоће да угасе Партизан!

ТРАЖИМО РЕПРОГРАМ ПОРЕСКОГ ДУГА И ЕЛИМИНИСАЊЕ КАМАТА,

ЈЕР ЈЕ КЛУБ ЈАВНО ДОБРО И УСПЕШНО ПРЕДСТАВЉА СРБИЈУ

Душко Вујошевић

          ТРЕНЕР Партизана Душко Вујошевић тражи од државе равноправан третман са Звездом када је у питању плаћање пореза, наводећи да су црвено-бели имали огромне олакшице при испуњавању својих обавеза.

          - Ова пореска блокада је пример колико су уједначени критеријуми. Интересантно је да су Звездини дугови у тренутку подношења плана реорганизације и одласка у стечај сведени на два и по одсто праве вредности, иако држава увек наплаћује сто одсто, и то у року од три године. Партизан тражи репрограм пореског дуга и елиминисање камата, јер је јавно добро и веома успешно представља Србију. То је образложење због којег је Звезди порески дуг сведен на два и по одсто.

          Вујошевић истиче да је у току покушај гашења Партизана.

          - Ако клуб пристане на репрограм, може да исплаћује дуг без камате, да не доводи најскупље играче, већ да их производи, а нама се ни то не дозвољава. Мислим да су пронашли начин да победе Партизан. Само, мислим да ће решење да се нађе када ступе на снагу санкције арбитражног суда FIBA.

          Тренер црно-белих потврдио је да је имао контакт са људима из власти.

          - Јесмо, и ја и председник клуба Предраг Даниловић. Не знам, можда смо неке нашли у незгодном тренутку, када немају толико власти. Не знам на који начин је другима прихваћен план да им дугови буду замрзнути на пет година и порески дуг сведен на тако мале проценте, а нама се не дозвољава репрограм - рекао је тренер Партизана за Агенцији БЕТА.

          Према подацима Пореске управе, Партизан дугује држави 152 милиона динара са каматом.

          Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари