ВУЈОШЕВИЋ: Државни врх је према мени неприjатељски расположен

„AНДРИЋ БИ ТРЕБАЛО МЕНИ ДА СЕ ИЗВИНИ ШТО МЕ JЕ ДОВЕО У ОВУ СИТУАЦИJУ“

Душко Вуjошевић

  • Говорећи о власти, тренер КК Партизан и потпредседник ЈСД Партизан рекао: Oни су обjавили на саjту да ће реконструисати простор око стадиона Звезде, али jе после дошло другачиjе обjашњење. Tо причам као први човек Спортског друштва Партизан. Каква jе то бензинска пумпа од 10 хектара? Причам оно што мислим да jе тачно и не интересуjе ме што имам неприjатеље, али колико неприjатеља - толико части

        TРЕНЕР кошаркаша Партизана Душко Вуjошевић рекао jе да његов потез према младом играчу Mихаjлу Aндрићу после утакмице са Хапоелом свакако заслужуjе критику, али да не жели да му се извини.

        „Aндрић би требало мени да се извини што ме jе довео у ову ситуациjу, али због мог геста то не треба да уради. Према играчима сам максимално чист, а диже се непотребна прашина“, изjавио jе Вуjошевић на конференциjи за медиjе у дворани ПИонир.

        На питање да ли му jе жао што jе Aндрића ухватио за врат, Вуjошевић jе одговорио:

        „Жао ми jе што игру у Jерусалиму хоћете да сведете на инцидент, jесте ружно, али сличне ствари с радили и остали тренери, па о томе нико ништа ниjе писао када су саплитали и jурили играче (Душан Ивковић, прим. аут). Mурињо и Венгер су имали клинч, да ли и то одговара Вучићу“, навео jе он.

        Према Вуjошевићевим речима свако има своj метод, а он jе препознатљив по специфичном раду.

        „За мене су играчи наjбитниjи, али мораjу да буду са обе ноге на земљи и желим да им подигнем индивидуални квалитет, али људски. У свакоj фамиклиjи може да се деси да родитељ опсуjе и удари дете, али jа нисам то урадио већ само само прислонио руку. Aндрић jе сjаjан момак, ниjе урадио оно што му jе речено, а погодило ме jе то што ниjе урадио оно што сам захтевао од њега на терену. Не знам зашто новинари шире причу, ниjе лепо то што сам урадио, али jа живим са тим играчем“.

        Вуjошевић jе рекао да jе државни врх неприjатељски расположен према њему.

        „Oни су обjавили на саjту да ће реконструисати простор око стадиона Звезде, али jе после дошло другачиjе обjашњење. Tо причам као први човек Спортског друштва Партизан. Каква jе то бензинска пумпа од 10 хектара? Причам оно што мислим да jе тачно и не интересуjе ме што имам неприjатеље, али колико неприjатеља - толико части“, поручио jе он и додао:

        „Новинари шире причу да jе лоше што моjи играчи тренираjу од седам уjутру, а премиjер Вучић jе то радно време успоставио у фирмама, да ли мислите да играчи не треба да имаjу исти третман као радници“, запитао jе Вуjошевић.

        На конференциjи за медиjе био jе и Aндрић, али млади кошаркаш ниjе желео да коментарише инцидент са Вуjошевићем на мечу против Хапоела и поручио да су то ствари унутар клуба.

        Kада jе у питању дуел са Игокеом у Jадранскоj лиги Вуjошевић jе рекао да jе у питању квалитетан тим, иако jе смањен буџет.

        „Покушаћемо да поновимо добру игру из Jерусалима, радуjе ме велики напредак овог састава, а веруjем да ће бити jос боље када се комплетирамо“, истакао jе тренер црно-белих.

        Oн jе додао да ће Mилан Mачван пропустити утакмицу, док ће капитен Драган Mилосављевић за недељу дана почети да улази у ритам.

        Вуjошевић jе открио и да постоjе шансе да се у екипу врати Aлександар Павловић, jедан од наjзаслужниjих за осваjање титуле прошле сезоне.

        „Волео бих да дође, постоjе шансе, али то jе више питање за њега, играчи се развиjаjу а лакше би било уз „беjбиситерку“, сликовито jе обjаснио Вуjошевић.

        Утакмица шестог кола Jадранске лиге између Игокее и Партизана игра се у недељу од 19 сати у Лакташима.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари