Воронцевич: Разбила су нас два моћна Србина – Марјановић и Лучић

ЕВО КАКО СУ РУСКИ КОШАРКАШИ И ЊИХОВИ СПОРТСКИ МЕДИЈИ ПРИМИЛИ ПОРАЗ ОД СРБИЈЕ

  • Алексеј ШВЕД: Тешко ми је пао овај пораз. Дао сам много кошева, али то ништа не значи. Били смањили разлику до минимума када сам промашио за тројку. А био сам сигуран у тај шут. Да сам погодио, све се могло изменити у нашу корист
  • Сергеј БАЗАРЕВИЧ: Сви можемо бити поносни на то како смо се борили и како смо се вратили у меч. Настојали смо да смањимо учинак највиших играча Србије и у томе смо имали и успела, али су резервни играчи Србије убацили тројке у тренуцима када смо имали шансу
  • „Спорт Експрес”: Не може се два пута ући у исту воду. Победили смо Србију у групи, али смо у овом полуфиналу стално били у заостатку. Базаревич је морао да реши три задатка: да парира Србији у скоку и унутар рекета, а и да искључи Богдана Богдановића, на којем се српска игра заснива можда тек нешто мање него наша на Шведу. Али, имали смо проблеме поводом све те три Базаревичеве `тачке`. Огромни Марјановић је владао под обручима
  • Агенција РИА Новости извештај из Истанбула објавила под насловом: „Против Богдана нема лека:  Русија изгубила од Срба у полуфиналу Евробаскета”

          РУСКИ кошаркаши су спортски примили пораз од репрезентације Србије (87:79).

          Њихов убедљиво најбољи играч – Алексеј Швед (постигао 33 поена) – по завршетку утакмице је рекао сурским новинарима у Истанбулу:

          „Борили смо се до последњег минута. Тешко ми је пао овај пораз. Дао сам много кошева, али то ништа не значи. Били смањили разлику до минимума када сам промашио за тројку. А био сам сигуран у тај шут. Да сам погодио, све се могло изменити у нашу корист”.

          Русија ће се за бронзу борити против Шпаније.

          Други руски кључни играч Андреј Воронцевич овако је видео утакмицу и разлоге за пораз свог тима:

          „Игра српског центра Бобана Марјановића лишила нас је шанси да уђемо у финале. Данас су нас разбила два моћна Србина – Марјановић и Лучић. Просто су нас прегазили. Дај Боже да освојимо бронзу. То можемо само врхунском колективном игром. Ово са Србима је за нас ударац, али морамо издржати. Ми смо јака екипа”.

          Воронцевич је у својој другој изјави још додао: „Марјановић нас је растурио под кошевима. Просто нам није оставио шансу. Срби су терали своју линију: играли су преко својих лидера, а нама је то фалило. Мало смо и прегорели”.

          Главни тренер руске репрезентације – Сергеј Базаревич – после меча је изјавио да је његова екипа урадила све што је могла:

          „У овом тренутку није лако анализирати игру против Србије. Сви можемо бити поносни на то како смо се борили и како смо се вратили у меч. Настојали смо да смањимо учинак највиших играча Србије и у томе смо имали и успела, али су резервни играчи Србије убацили тројке у тренуцима када смо имали шансу.

          Руски спортски медији наглашавају да је њихова репрезентација први пут за последњих шест година успела да уђе у полуфинале Европског првенства.

          Водећи спортски дневни лист „Спорт Експрес” са жаљењем констатује:

          „Не може се два пута ући у исту воду. Победили смо Србију у групи, али смо у овом полуфиналу стално били у заостатку. Базаревич је морао да реши три задатка: да парира Србији у скоку и унутар рекета, а и да искључи Богдана Богдановића, на којем се српска игра заснива можда тек нешто мање него наша на Шведу. Али, имали смо проблеме поводом све те три Базаревичеве `тачке`. Огромни Марјановић је владао под обручима”.

          Агенција РИА Новости извештај из Истанбула објавила је под насловом: „Против Богдана нема лека:  Русија изгубила од Срба у полуфиналу Евробаскета”.

          Иста агенција победу Србије везује и за „моћног центра Марјановића” и наглашава:

          „Не може се Србија победити само са Шведом”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари