Успешан старт „црно-белих” у пуном „Пиониру”

ПАРТИЗАН НИС ЈЕ ИШАО И ДО „ПЛУС 23”, А НА КРАЈУ СЛАВИО ПРОТИВ ИГОКЕЕ СА 67:56 (24:8, 16:13, 11:18, 16:17)

Жофри Ловерњ

        У утакмици која се очекивала као дерби првог викенда АБА лиге, разлика је била изражена једном цифром само до седмог минута: Партизан НИС је повео са 15:4, ишао и до „плус 23”, а на крају славио против Игокее са 67:56 (24:8, 16:13, 11:18, 16:17).

        У пуном „Пиониру”, и играчи и навијачи „црно-белих” одмах су показали колико су се ужелели кошарке, и у таквој атмосфери брзо је материјализована већа уиграност. Партизан је и погађао „тројке” и играо атрактивно, па је „закуцавањем” Кинсија стигао и до вођства (40:17) једнаког завршном „минусу” у Лакташима прошле јесени.

        У ионако новом саставу Игокее, дезорганизованој игри су највише кумовали „плејмејкери” Павковић (шут 1-6) и Мејс (без асистенције). При том је одбрани недостајала агресивност, а извођачима слободних бацања сигурност (укупно девет промашаја). Када су у другом полувремену гости ушли у ритам, почели су да „спуштају” резултат и можда би заостатак ишао и испод десет поена (49:39, 29. минут) да тренер Бајић није повлачио на клупу Јоровића због трећег фаула (други крилни центар Фрејзер цео меч није улазио).

        Најбољи појединци у „црно-белим” редовима били су Вестерман (шут из поља 7-8, четири додавања, без изгубљене лопте) и Мусли (по десет поена и скокова), који су постигли свих 11 погодака екипе у трећој четвртини. У првом званичном наступу као вођа Партизана, Драган Милосављевић је подлегао превеликој жељи, промашивши девет од 11 пута. Американац Кинси је одиграо на нивоу очекивања, проводећи највише времена на паркету, а када је излазио његову позицију преузимали су Милосављевић и Богдановић. Нови Француз Дало је игру водио 15 минута, укључујући и секвенцу у којој се Игокеа примакла.

        - Имали смо грешака, али је најважније да смо победили. Није баш било лако јер смо се недавно комплетирали, али је осећај био добар, сјајно је вратити се пред наше навијаче - рекао је Вестерман.

        Дворана: „Пионир”. Гледалаца: 6.500. Судије: Мухвић, Петек, Вовк.

        Партизан НИС: Аранитовић, Ловерњ 4, Вестерман 3 (три „тројке”), Дало 2, Милосављевић 5 (1), Богдановић 9 (1), Гагић 2, Мусли 10, Шалић 2, Андрић, Кинси 15 (3), Безбрадица.

        Игокеа: Павковић 2, Мејс 8 (2), Дозет 3, Јоровић 9, Гајовић, Галовеј 8, Гаћеша, Николић 16, Фрејзер, Бакић 4, Штембергер 2, Бунић 4.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари