У трилер завршници, Мајами изборио мајсторицу

РЕЈ АЛЕН ЈЕ ТРОЈКОМ У ПОСЛЕДЊИМ СЕКУНДАМА СПАСИО МАЈАМИ

И УТАКМИЦУ ОДВЕО У ПРОДУЖЕТАК

        Мајами Хит ће у седмој, одлучујућој, утакмици NBA финала на свом терену бранити титулу. Мајами је у сјајној утакмици након продужетка победио Сан Антонио Спарсе са 103:100.

       Пред крај треће четвртине, Спарси су имали тринаест поена предности. Међутим, тада је на сцену ступио Леброн Џејмс који је вратио Мајами у меч.

       Један од најбољих кошаркаша данашњице постигао је 16 поена у последњој четвртини, али су Спарси опет имали утакмицу у својим рукама када су након поена Паркера, 28 секунди пре краја водили пет поена разлике. Џејмс је погодио тројку, Леонард промашио једно слободно бацање, а Реј Ален тројком из угла донео продужетак Мајамију.

       У продужетку се поред Леброна и Алена разиграо и Крис Бош, тако да је Хит стигао на корак од победе. Дени Грин је могао донети нови продужетак, али га је Бош изблокирао за велико славље у Мајамију.

       Леброн је утакмицу завршио „трипл-даблом”. Постигао је 32 поена уз 10 скокова и 11 асистенција. Најбољи у Спарсима био је ветеран Тим Данкан са 30 поена и 17 скокова.

       Седма утакмица је на програму у ноћи између четвртка и петка, такође на Флориди.

       Јуроспорт

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари