Теодосић наредне сезоне у Чикаго Булсима?

КАО ТИМОВИ КОЈИ СУ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ПОМИЊАНИ СУ И ЈУТА ЏЕЗ, БРУКЛИН НЕТС, МАЈАМИ ХИТ И САКРАМЕНТО КИНГС

Милош Теодосић

        Изгледа да су - Чикаго Булси!

        Званичне потврде, али ни демантија, и даље нема, међутим само „качење“ на друштвене мреже овог јутра навешће вас на помисао да је ствар готова и да ће Милош Теодосић од наредне сезоне играти у славној NBA франшизи са шест застава за шампиона под сводовима „Јунајтед центра“.

        И европски и амерички медији извештавају о томе да су се Булси и Теодосић договорили око вишегодишњег мултимилионском уговору којем ЦСКА из Москве није могао да парира, а подсећамо да је објављено да му је председник „армејаца“ Андреј Ватутин понудио наставак сарадње на још три сезоне за 12 милиона евра.

        Грчки новинари са портала „Eurohoops“, који су први најавили да ће Теодосић завршити у Чикагу, данас су поновили ту вест као сасвим извесну.

        Булси у старту нису били „фаворити“ за Теодосићев (30) ангажман, али се интересовање овог тима за услуге званично најбољег кошаркаша ван Сједињених Држава (у годишњем избору генералних менаџера NBA тимова) појачало на крају сезоне, нарочито после трејда у којем је Џими Батлер завршио у Минесоти Тимбервулвс.

        Једино што донекле није логично у целој причи и што би (док се не појаве потврда или деманти) могло да оспори овај дефинитивно трач дана у свету кошарке је вест о томе да је Чикаго одлучио да задржи Реџона Ронда у постави и понуди му јачи уговор, а уколико генерални менаџер „бикова“ Џар Формен нема друге идеје лако би могло да се догоди да тренер Фред Хојберг на располагању има шесторицу плејмејкера.

        Од раније, у тиму су Крис Дан, Камерон Пејн, Џеријан Грент и Ајзеа Канан, с тим да Грент и Канан могу лако да играју и класичне бекове.

        Да ли одлука Булса да ангажује Теодосића има и најмање везе са великим бројем Срба који живе у Чикагу? Тешко је рећи. Руку на срце, да је то разлог, „бикови“ би и пре 2017. јурили српске кошаркаше, али је - углавном - и то једна од тема којом Американци покушавају да објасне долазак 30-годишњег аса у NBA лигу.

        О томе се нашироко писало, као тимови који су заинтересовани за Теодосића помињали су се још Јута Џез, Бруклин Нетс, Мајами Хит и Сакраменто Кингс, а какве се све игрице играју на тржишту кошаркаша није немогуће да популарни Тео на крају заврши баш у неком од најбројаних тимова.

        Ипак, један од „инсајдера“ из Солт Лејк Ситија и сам најављује да ће српски ас у - Чикаго.

        С обзиром на то да је за преговоре са NBA генералним менаџерима неопходно да имате ангажованог агента из САД, са NBPA лиценцом, конкретни разговори с Теодосићем нису могли да буду одржани тек тако и према сазнањима Монда управо је то, до сада, био разлог који је успоравао одлазак Ваљевца „преко баре“.

        После сезоне у којој је у Евролиги бележио просечно 16,1 поен и 6,8 асистенција, уз елиминацију у полуфиналу Фајнал фора у Истанбулу, али и одбрањену титулу у ВТБ лиги, Теодосић је признао да је почео озбиљно да размишља о NBA лиги и да сасвим извесно неће остати у Москви.

Да сачекамо још мало…

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари