Теодосић на доручку са новинаром NY Times-а

КРИВО МИ ЈЕ ШТО НИСАМ БРЖЕ ОСВОЈИО ЕВРОЛИГУ И РАНИЈЕ ДОШАО ОВДЕ, РЕКАО ЈЕ МАРКУ СТАЈНУ

Милош Теодосић

        Милош Теодосић је после вишегодишњег одлагања ове сезоне коначно дошао у NBA лигу, а осим маестралне игре, пажњу привлачи и његова мистериозност.

        Српски репрезентативац је годинама важио за најбољег кошаркаша света који не игра у NBA лиги. У 30. години коначно је прешао Атлантик.

        Полако, али сигурно Теодосић је већ у првој сезони израстао у једног од кључних играча Ел-Еј Клиперса који с њим на терену имају скор 17-8, а без њега у тиму 11-18.

        „Срећан сам што ме не третирају као рукија. Жалио бих да нисам дошао. Желео сам да покажем себи да могу да играм са овим момцима. Криво ми је што нисам брже освојио Евролигу и раније дошао овде“, рекао је Теодосић за Њујорк Тајмс.

        Са просеком од 9,3 поена уз 5,3 асистенција и 3,2 скокова по мечу је један од истакнутијих рукија ове сезоне, али га тренери ипак нису изабрали на Ол-стар.

        „Бити Ол-стар је је велика и добра ствар. Али ја имам 30 година. Млади играчи треба да буду тамо и осете то“, каже српски плејмејкер који је објаснио новинару Марку Стајну зашто више воли асистенцију од коша.

        „Због тога што то усрећује двоје људи“, каже Теодосић.

        Током припрема за почетак сезоне пажњу медија је привукао твит његовог саиграча Сема Декера да Теодосић дан почиње са чизбургерима.

        „Била је то шала. То је претешко. Не могу да једем чим устанем. Могу да једем десет пута дневно, али мале оброке. За доручак обично сендвич са јајима, сиром и сланином и повремено „мало траве“, на занимљив начин је Тео описао спанаћ.

        Није се наљутио на Декера због његовог твита о наводној недисциплини ван терена.

        „Не занима га. Такав је Милош тип. Брига га је шта људи мисле о њему. Он ће да изађе на терен и ради своју ствар. Изаћи ће брадат и разбарушене косе, као Битлс“, рекао је Декер.

        Теодосић нема проблема са гласинама које се повремено шире о њему.

        „Знао сам да будем тужан, али сам онда схватио да ће људи стално да причају, причају и причају. Не размишљам о стварима у којима људи говоре ван терена, добрим или лошим“, рекао је бек Клиперса.

        Ретко комуницира са америчким медијима јер је навикао на свет у којем новинарима није гарантован потпун приступ свлачионици тима, као што је то у САД.

        Открио је новинару NYT да воли фудбал, Милан и Ливерпул, те да му је један од омиљених кошаркаша Дејан Бодирога.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари