Теодосић: Део свог срца остављам у Москви

РУСКИ КЛУБ СЕ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ ЗАХВАЛИО МИЛОШУ,

А ЛИЧНО И ПРЕДСЕДНИК ЦСКА АНДРЕЈ ВАТУТИН

Милош Теодосић

        Дечачки сан се испунио Милошу Теодосићу. Каријеру ће наставити у NBA лиги пошто је потписао двогодишњи уговор са Лос Анђелес Клиперсима.

        Прво оглашавање после доношења овакве одлуке је српски плејмејкер имао на званичном сајту доскорашњег клуба - ЦСКА.

        - Провео сам шест фантастичних година у Москви, оставио сам део свог срца овде. Имао сам срећу да стекнем много пријатеља и да осетим подршку и љубав навијача. Клуб ми је дозволио да растем као играч, да покажем своје способности, да освајам титуле и остварим снове. Желим да се захвалим дивним саиграчима, тренерима и свом особљу. Биће ми драго да вас поново видим, сада су испред мене велики изазови. Следећи корак дочекујем са добрим осећајем и великим очекивањима - поручио је Теодосић.

        Руски клуб се на српском језику захвалио Милошу на свему што је учинио, а само речи хвале на његов рачун је имао председник Андреј Ватутин.

        - Теодосић је са MVP титулом дошао код нас, али је овде постао најбољи кошаркаш у Европи. Имали смо срећу да шест година буде са нама и да уживамо у његовим способностима. Ради се о правом кошаркашком генију, човеку чији су потези на паркету били непредвидиви за све, за навијаче, противнике, па чак понекад и за саиграче и стручни штаб. У исто време, одувек га је покретала жеља за победом. Учинио је све што је било у његовој моћи да нам доноси радост и да буде прави вођа - храбар и спреман да преузме иницијативу и одговорност када треба. Његове одлуке су биле и исправне и погрешне - али је увек био одлучан, рекао је Ватутин.

        Први човек Московљана је наставио са комплиментима на рачун нашег репрезентативца.

        - Мали број људи у својим каријерама успе да фанове и хејтере не остави равнодушним, а Милошу је то пошло за руком. Изазивао је невероватне емоције због којих је долазила армија навијача. Неки су били ту да би гледали његову магију. Његов таленат, креативност, визија, све то натера навијаче да скачу, аплаудирају, да се хватају за главу и трљају очи у неверици. Недостајаће ми као играч и као особа.

        Пожелео му је све најбоље у наставку каријере.

        - Одлазак никада није лак, био је ово прилично тужан дан, епохални кошаркаш нас је напустио. Пре шест година је овде дошао талентовани момак који је сада отишао као човек који је освојио све на свим нивоима. Милоше, желим ти пуно среће и здравља и да као на професионалном, тако и на приватном плану будеш срећан и да створиш породицу - закључио је Ватутин.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари