Теодосић оптимистичан пред Фајнал фор

МОЖДА ЈЕ У НЕКУ РУКУ ТЕЖЕ ОДБРАНИТИ НЕГО ОСВОЈИТИ ТРОФЕЈ, ВИДЕЋЕМО НАРЕДНИХ ДАНА

Милош Теодосић

        Много бриге задале су изјаве тренера и председника ЦСКА Димитриса Итудиса и Андреја Ватутина да Милош Теодосић није у потпуности спреман за завршни турнир Евролиге који данас почиње у Истанбулу.

        Капитен репрезентације Србије и најбољи играч „армејаца“ није се у потпуности опоравио од повреде листа, али на његово инсистирање, биће у саставу тима за меч полуфинала за Олимпијакосом, вечерас од 17.30 часова.

        „Генерално је Фајнал фор такав да и са два или три тренинга мораш да одиграш. Физички можда нисам у потпуности спреман, ментално јесам и потрудићу се да помогнем екипи. Осећам бол, али је то мање важно. Фокусираћу се на игру и трудићу се да на то не обраћам пажњу“, изјавио је за „Вечерње новости“ Теодосић.

        Организатор игре ЦСКА истиче да његов тим има искуства, будући да је прошле године освојио пехар, али да баш то може да буде „мач са две оштрице“.

        „Освојили смо Евролигу прошле године и са те стране можда можемо да будемо мало растерећенији, међутим, дошли смо у Истанбул да је одбранимо и можда је у неку руку теже него освојити трофеј. Видећемо то у наредним данима. Искуства нам не мањка и то морамо да покажемо на паркету“, додао је српски ас.

        Ривал ће им бити Олимпијакос, тим који добро познају и који су ове сезоне два пута савладали. Теодосић истиче да су заслужено на Фајнал фору и да су тежак ривал.

        „Они већ дуги низ година играју заједно, не мењају се много и сјајна су екипа. Спанулис је покретач њихове игре, али не зависе само од њега. Ту је Принтезис, њихов тимски дух и они су опасан ривал којег много респектујемо“, рекао је Теодосић.

        ЦСКА и Олимпијакос састаће се у првом полуфиналу, вечерас од 17.30 часова, док ће Фенербахче и Реал Мадрид играти од 20.30 часова други полуфинални дуел у Истанбулу.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари