Тео „дао гас“ - скоро 10 асистенција по мечу!

ПЛЕЈМЕЈКЕР ЦСКА ЈЕ У ДОСАДАШЊА 4 КОЛА ПОДЕЛИО 38 ПАСОВА КОЈИ СУ ДИРЕКТНО ВОДИЛИ КОШЕВИМА

Милош Теодосић

        ЦСКА на почетку сезоне игра лепу и једноставну, а истовремено и победничку кошарку, за шта значајан део заслуга припада српском плејмејкеру.

        Да ли ће Милош Теодосић постати рекордер Евролиге по укупном броју асистенција, зависи само од тога колико ће још остати у Европи.

        Димитрис Дијамантидис пролетос се „пензионисао“ са 1.255 асистенција у мечевима елитног такмичења, а Василис Спанулис у четвртак је после утакмице Басконија - Олимпијакос избио на друго место са 988 асистенција.

        Треће место на тој листи такође заузима Грк, Тео Папалукас (977), кога би Теодосић (967) могао да достигне већ идуће недеље на гостовању Олимпијакосу, ако буде на нивоу свог овосезонског просека од чак 9,5 асистенција по утакмици!

        Плејмејкер ЦСКА је у досадашња четири кола поделио 38 пасова који су директно водили кошевима његових саиграча, а то значи да је тренутно више него дупло изнад просека своје евролигашке каријере (4,6) и значајно бољи него у сезони 2014/15, када је са 7,0 асистенција по утакмици поставио лични рекорд.

        Тео је победи над Униксом у четвртак допринео са 10 асистенција и тако уписао 13. меч у Евролиги са двоцифреним учинком у тој категорији. Серхио Родригез, сада члан Филаделфија Сиксерса и организатор игре Ефеса Тома Ертел, деле друго место са 10 таквих утакмица.

        Репрезентативац Србије против Уникса је остварио јубиларни десети евролигашки „дабл-дабл“, а занимљиво је да су његови тимови - ЦСКА и Олимпијакос - добили свих 13 утакмица у којима је он поделио најмање 10 асистенција.

        Квалитет и уиграност московског тима, као и богато искуство, иду Теодосићу на руку у процесу даљег побољшања учинка и игре, што треба да га одведе ка испуњењу кључних циљева у 2017. години.

        Као што је сам недавно рекао, то су одбрана европске круне са ЦСКА, злато са репрезентацијом на Еуробаскету и потписивање уговора са NBA тимом.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари