Тео би празнике најрадије провео у Србији…

НИСУ МЕНИ ПОТРЕБНЕ ДЕСТИНАЦИЈЕ, САМО СУ МИ ПОТРЕБНИ МОЈИ ПОРОДИЦА И ПРИЈАТЕЉИ, ТО ЈЕ ДОВОЉНО

Милош Теодосић

        ДА је знао да је осећај тако добар, вероватно не би чекао до своје 29. године. Парафраза изјаве Милоша Теодосића после освојеног трофеја Евролиге са московским ЦСКА, чини се као прикладна за увод у интервју са српским асом, који је најуспешнију годину у каријери крунисао сребрном медаљом са националним тимом на Олимпијским играма у Рију.

        Да ли препознајете неке нове детаље у својој игри, свом менталном склопу, који су помогли да се 2016. издвоји од претходних?

        - Осим искуства, које је неминовно веће из године у годину, немам других промена у односу на оне које су иза мене. Једноставно су се све коцкице сложиле.

        После освајања Евролиге рекли сте да не замерате критичарима јер они само траже више од вас. Да ли и после овакве године тражите више од себе и шта би било то „више“?

        - Поновити успехе је већ корак више, посебно у спорту као што је кошарка. И у конкуренцији као што су ВТБ и Евролига. То је што се клупског успеха тиче, а што се тиче репрезентације не морам посебно да објашњавам шта би било више од сребра.

        Чест коментар фанова гласи: Тео је прешао све нивое игрице и више нема шта да тражи у европској кошарци. Шта мислите о томе?

        - Мотив и амбицију имам и, док је тако, играћу кошарку. Не осећам никакво засићење, напротив, волим утакмице, дуеле и победе. Фанови као фанови, увек имају неке духовите коментаре, али моје је да држим озбиљност на терену.

        Много пута сте рекли да желите да се опробате у NBA. У марту 2017. пуните 30 година, да ли је следећа сезона последњи воз за испуњење те жеље?

        - Видећемо у јуну, прерано је сада било шта тврдити. Уговором сам везан за ЦСКА до лета и не треба сада ништа да причам. Најпре ме занимају успеси са ЦСКА, па ако они буду као прошле године, лако ћемо разговарати на лето. Нећу више да трошим речи о NBA, јер сам све рекао о томе.

        Са репрезентацијом сте освојили три сребрне медаље на сва три такмичења - Олимпијским играма, светском и европском првенству. Да ли је Евробаскет 2017. до сада најбоља прилика за прву кошаркашку титулу Србије?

        - Жеља сваког од нас који носимо дрес Србије, и већ годинама не идемо на одмор, јесте да увек освајамо најсјајније медаље, али видећемо какве ће нам бити могућности када дође Европско првенство. Нећу сада да причам неке „тешке приче“ и да дајем запаљиве изјаве. Има времена до ЕП, причаћемо тада, највише на терену, наравно.

        Биће то ваше десето лето са националним тимом, планирате ли тренутак опроштаја од репрезентативног дреса?

        - Изгледа да сам вам досадио. Добро, разумео сам „поруку“. Шалим се, наравно. Дуго сам у дресу Србије, дуго сам читавим током године у жестоком ритму и нема сумње да умор стиже, али није још тренутак за такве планове и размишљања. Још увек важи она „ако ме селектор жели, ја сам на располагању“.

        Звездаши не заборављају речи да бисте волели да одиграте бар једну сезону у дресу клуба за који навијате. Из перспективе каријере у топ тимовима Европе и жеље да се отиснете у Америку, колико је то заиста реално?

        - Нећу од тога да правим „шпанску серију“. Рекао сам једном и ништа се није променило. Желим да обучем Звездин дрес, мој једини „услов“ је да се у том тренутку каријере осећам здраво и спремно да заиста помогнем клубу, а не само да будем маскота на терену. То никако.

        Када сте последњи пут имали прилику да новогодишње и божићне празнике проведете онако како бисте желели?

        - Ретки су то тренуци, готово никад, али нећу да кукам јер такав је живот сваког врхунског спортисте док траје каријера. Биће касније довољно времена за све.

        Да можете то себи да приуштите, како и где бисте их провели?

        - Са породицом и пријатељима у Србији, ту нема дилеме. Нису мени потребне дестинације, само су ми потребни моји. То је довољно.

НИЈЕ ГЛЕДАО ПИСТОЛ ПИТА

        Амерички коментатори су током олимпијског турнира ваш стил упоређивали са игром Пита Маравића. Да ли сте некад гледали снимке легендарног „Пистол Пита“?

        - Чуо сам за то поређење и хвала им на комплименту. Нисам никада гледао снимке ниједног играча или скидао потезе, само сам тренирао и учио од тренера, саиграча и противника.

ОПКЛАДЕ

        Да ли ће пасти нека интерна опклада за Европско првенство наредне године? Ону на Играма у Рију сте срећно изгубили, па су после победе над Аустралијом Богдановић и Недовић добили летовање на Ибици.

        - Биће и тога. То су наше интерне шале и опкладе, али знаћете ако буде нешто интересантно.

КАМП КАО СРБИЈА И ЦСКА

        Овог лета је почео са радом камп „ТЕО 4“ и одмах изазвао одличне коментаре. Какве су ваше импресије?

        - Презадовољан сам послом који су одрадили људи ангажовани око кампа и желим да им се захвалим. Кроз камп је прошло 600 дечака, који су имали најбоље услове за рад и напредовање. Срећан сам због успеха кампа и за мене је тај успех једнак успесима са ЦСКА и репрезентацијом, јер мислим да на неки начин улажем у будућност српске кошарке. Поставићемо тартан подлогу на све терене, изградићемо и тренажну халу. Почећемо 23. јуна и радићемо до 10. августа у шест смена, а бићемо спремни за још смена ако интересовање буде велико.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари