Тео: Ако завршим у NBA, желим да будем свој

НЕЋУ ДА ОДЕМ САМО ДА БИХ МОГАО ДА КАЖЕМ ДА САМ ИГРАО У NBA, ПОТРЕБАН МИ ЈЕ ЦЕО ПАКЕТ

   Милош Теодосић

  • Плејмејкер репрезентација Србије и ЦСКА Милош Теодосић каже да би отишао у NBA лигу, али у тим у којем би добио довољно простора

       „У прошлости сам осећао да ми играње у NBA није блиско, али сада размишљам о томе - желим да путујем у САД, да играм у NBA и да се такмичим са најбољима на свету. Можда сам сада спремнији ментално, али и на терену. Знам да могу, верујем у себе и нема сумњи и премишљања“, написао је Теодосић у свом блогу за портал Eurohoops.

        „У најбољој сам фази каријере, играм за освајача Евролиге и уживам у ствари која је најважнија за мене још откад сам био дете и играо на локалном терену - уживам у кошарци. Нећу да ризикујем да то изгубим јер је то једино што ми је стварно потребно“, додао је српски кошаркаш.

        Теодосић каже да не би отишао по сваку цену у NBA.

        „Желим да осетим да NBA тим зна моју игру, има план за мене и да може да ме користи у екипи са правом хемијом, а да циљеви буду високи. Желим да побеђујем, да будем мотивисан и да осећам да тренери и организација верују у мене. Важни су високи циљеви, играм за титуле откад сам био дете. Знам да могу да допринесем, али нећу да одем само да бих могао да кажем да сам играо у NBA. Потребан ми је цео пакет који ће ме узбудити. Дакле, зависи од понуда и од начина на који ми тим приђе“, пише Тео и објашњава:

        „Ако завршим у NBA, желим да будем свој - простор на терену је већи у поређењу са Европом, искакања на бековима су ретка, а има и много добрих шутера и играча који могу да заврше у пик-ен-ролу. То су све кључеви моје игре и зато мислим да бих се лако прилагодио и приказивао квалитетне партије. Не занимају ме бројке, није то поента, поента је да играм кошарку и да утичем на игру свог тима, да му помажем“.

        Причу о NBA Теодосић је закључио речима да је још рано, да му остаје сезона са ЦСКА у којој екипа жели да одбрани све титуле, а део блога био је посвећен и репрезентацији Србије.

        „Цело то путовање и искуство из Рија представљало је нешто невероватно за све нас. Постигли смо наш циљ, али иза дреса који носимо постоји врло дуга традиција, а управо је дуготрајност оно што се у спорту највише рачуна. Нови изазов је да Србију задржимо међу најбољима на свету, освојили смо два сребра на такмичењима на којима су учествовале екипе с целе планете, а сањамо и о златној медаљи која би нас још више дигла у историји српске кошарке. Имамо још тога да понудимо као генерација и то ћемо доказати“, закључио је Теодосић у блогу за Eurohoops.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари