Јовић: Одбрана зауставила звезде Макабија…

ОЦЕНИО ЈЕ ДА БИ УТАКМИЦА ИМАЛА ДРУГАЧИЈИ ТОК ДА СУ ИГРАЛИ

МАИК ЦИРБЕС И КВИНСИ МИЛЕР

Стефан Јовић

        Кошаркаши Црвене звезде Стефан Јовић и Бранко Лазић оценили су да је тим забележио велику победу против Макабија у Тел Авиву, али су обојица оценили да је још рано за процене о четвртфиналу.

        „Има још много да се игра. Ово је један велики корак за нас ка циљу“, рекао је Јовић новинарима у свлачионици после меча у Израелу.

        Звезда је у четвртак увече победила Макаби са 71:67, остварила своју пету узастопну победу и стекла два тријумфа више у односу на тимове ван првих осам.

        „Стварно добра утакмица. Били смо феноменални у одбрани последња два минута. Контролисали смо те њихове звезде. Ту пре свега мислим на (Бранка Лазића) Лазу, који је феноменално одрадио свој део посла у одбрани. Ми смо у нападу били мало смиренији, знали смо отприлике шта треба да радимо. Знали смо и пре утакмице да можемо да се надамо добром резултату ако не будемо дозволили да уђемо у њихов ритам и да умртвимо игру“, рекао је Јовић.

        Он је оценио да би утакмица имала другачији ток да су играли Маик Цирбес и Квинси Милер. Плејмејкер шампиона Србије говорио је о пласману у четвртфинале тек после инсистирања новинара, када је рекао да његов тим само гледа следећу наредну утакмицу.

        „Причамо о затвореном кругу. Ја не знам остале резултате, нити се тиме бавим. Шта знам, има још 12 утакмица до краја, још много тога може да се промени. Најбитније је да спремамо утакмицу по утакмицу и да радимо оно што најбоље знамо - да играмо као тим и да гинемо један за другога. Показали смо на утакмицама код куће шта можемо, а вечерас смо показали да тврд орах и на страни. Надам се само да ћемо остати здрави, то је главни услов за било шта“, рекао је Јовић.

        Лазић је поново био одличан у одбрани, а после меча је оценио да тим није играо најбоље што може.

        „Ово је још једна велика победа за нас. Нисмо можда одиграли најсјајнију утакмицу, али најбитније од свега је да смо били концентрисани кад је било најпотребније и да смо показали смиреност и карактер да их добијемо, иако су на крају треће четвртине водили шест разлике...али смо полако држали тај прикључак и на крају одиграли концентрисано и спровели оно што смо се договарали ова два дана шта смо спремали за њих“, рекао је Лазић.

        Звезда у Евролиги до сада још није добила Олимпијакос, али је Лазић после новинарског питања рекао да се тим неће посебно спремати за ту утакмицу.

        „Још једино Олимпијакос нисмо победили до сада, остаје да видимо како ће бити против њих. Припремаћемо се као за сваку утакмицу, без обзира на досадашњи резултат и пробаћемо да их добијемо. Што се тиче друге фазе, не знам. Има још много да се игра, рано још за прогнозе“, рекао је Лазић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари