Срећан сам што сам поново у Звезди

ЗВАНИЧНИ САЈТ КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА О ФУЗИЈИ СА ФМП И ПОВРАТКУ СВЕТИСЛАВА ПЕШИЋА

Светислав Пешић, нови-стари тренер КК Црвена Звезда

     ПРЕД великим бројем новинара, али и симпатизера клуба, који су буквално окупирали прес салу на Малом Калемегдану, промовисан је нови тренер Црвене звезде Београд Светислав Пешић. Трофејни стручњак, као и ново руководство, дочекани су громким аплаузом.

     Јавности се најпре обратио први човек клуба Небојша Човић:

     - Честитам Црвеној звезди и целој Звездиној породици што је успела да добије оваквог тренера. Клуб са оваквим пристилацима, који има овакве ресурсе, заслужује да има и овако компетентна кадровска решења и мислим да смо у том делу направили први корак. Веома сам срећан што смо се договорили са Пешићем да у целом систему буде шеф струке. Он ће бити неприсконовено слушан и од стране играче, али и осталих тренера, комплетно по вертикали. Демократија је добра и она ће бити примењена, али спорт тражи врло јасну организацију и опредељења у смислу овлашћења и одговрности – рекао је Човић.

     Председник клуба презентовао је и основне приоритете у будућем раду:

     - Главни приоритет ће нам бити први тим, а потом јуниорска екипа, јер се ради о веома талентованим момцима, а трећи приоритет биће ојачавање свих млађих категорија и ширење мреже, јер морамо да мислимо на будућност. Следећи приритет нам је Раднички баскет у коме ће се кроз Кошаркашку лигу Србије разигравати наши играчи које ћемо на тај начин припремати за први тим. У организацијом смилсу наш приоритет је свакако реорганизација и реструктурирање. Неке помаке већ имамо. Важан помак је и у том делу да нас је Спортско друштво Црвена звезда подржало, да је и КСС недвосмислено исказао подршку целом пројекту, а да смо писмену подршку добили и од највећих поверилаца. Такође, са две менаџерске агенције смо направили договор и добили написмено отписивање њихових потраживања. И тренер Пешић се определио за отписивање одређених дуговања, а поводом исте ствари имамо сагласност једног броја играча међу којима је и наш нови капитен Вук Радивојевић. Са тим концептом ћемо наставити и даље, како бисмо дошли до финансијских решења за успешно извршење реорганизације – кратко је застао Човић и додао:

     - У првој години немам намеру да се оптерећујем такмичарским резултатима, али када погледате слику људи који седе овде, онда и сами можете да закључите да то нису људи који ће подвијати главу и који неће бити амбициозни. Бићемо амвициозни у духу имена и презимена клуба, само вас молим да имамо довољно стрпљења јер полазимо из доста тешке и компликоване ситуације. Не плашимо је се и мислимо да можемо да је решимо, али ако имамо мир у својој кући биће нам много лакше. Биће много изазова. Данас је сунчан дан, али биће и облака, кише, ветрова, и олуја али имамо доста компетентности да разбијамо све облаке који нас окружују, пријатељске и непријатељске. Ово је спорт све друге клубове гледам као ривале и према њима ћу се односити спортски – констатовао је Човић.

     Нови шеф стручног штаба Светислав Пешић захвалио се на топлој добродошлици и потом је рекао.

     - Волим да започете послове приведем крају, па то исто важи и за Звезду. Знате да сам био овде, да је то била одлична година. Ја сам уживао и због тога сам желео да наставим. То се и деслио и због тога сам срећан. Сваког тренера у Европи може да заинтригира овакав пројекат. Ја сам са Небојшом Човићем ранијих година много разговарао, не само о Звезди и ФМП-у, већ о српској кошарци, како је унапредити. Ја волим да пуно ствари легне на своје место па да онда могу да носим одговорност, пре свега према себи и мојој каријери. Нисам на почетку, надам се да нисам ни на крају тренерске каријере, а овакав пројекат мене мотивише и сигуран сам да ћу имати довољно снаге да све око себе мотивишем, да направим уређен концепт са врхунским резултатима ако је могуће. Али, они не долазе преко ноћи. Ја то морам да кажем пре свега због наших навијача. Врхунски резултати се стврају, а ми смо ту да наше знање и искуство ставимо у ту функцију.

     Пешић је потом открио свој највећи мотив за рад у Звезди:

     - То су пре свега млади играчи. Стварање младих играча и њихово претаварање у квалитет је оно што мене посебно мотивише и даје ми наду да ћемо да правимо врхуснки резултат са Звездом, али и врхунске играче за српску кошарку.

     Пешић је затим додао:

     - Кад радите дуго у иностранству, као што је то са мном случај, схватите колико је важна ова наша Србија и српска кошарка. То стварно тако мислим и мени је велико признање и задовољство што ћу да живим и радим у земљи у којој сам рођен. Желим да правимо нове играче и да нам сви завиде на томе. Сви смо ми ту пре свега због кошарке, а ако можемо да остваримо и неке победе то нам неће бити мрско. Захваљујем се председнику Човићу на поверењу и навијачима на подршци, а ја сам спреман максимално да дам оно што најбоље умем.

     О новим појачањима Пешић је рекао:

     - Разговарали смо на ту тему, али морам да кажем да нисмо разговарали о неким недостижним појачањима. Причаћемо само о играчима које реално можемо да доведемо. Истина је да агенти зову, сад ће још више да се јавјају кад чују да сам ја тренер. Али, морамо да водимо рачуна, треба да бринемо о нашим младим играчима и која су то појачања која ће њих учинити бољим. Више ствари биће познато када са екипом одрадим неколико тренинга. Изражавам пверење према свим играчима које сада имамо. Сви су у конкуренцији и сви имају прилике да покажу колико могу. Ова година биће тешка, али ова година донеће залог за будућност не само кад у питању резултат првог тима, већ и за све оно што се дешава у тој нашој пирамиди. Ја ћу се посбено посветити малиђим категоријама. Гледао сам сва европска првенства млађих категорија и у геренарувци до 16 година звезда има седам, осам играча који су веома талентовани. Скоро на једном месту нисмо имали толико талентованих играча.
Пешић је такође најавио да неће мењати ни једног тренера:

     - Неће бити нових тренера у стручном штабу. Сви тренери који имају уговор имају подршку поверење па нека с боре, као и ја што сам се борио и нека се изборе – закључио је Пешић.

     Директор клуба Давор Ристовић истакао је велико задовољство чињеницемо да је постигнута сарадња са Пешићем и додао:

     - Направили смо велики посао, не само за ових осам дана већ уназад неколико месеци. Али, велики посао нас тек очекује. Морам да истакнем да осећамо невероватну енергију од када је потписан уговор о пословно техничкој сарадњи. Јављају се наши симпатизери из Америке, Египта, момци из партера и они највернији навијачи, и сви једва чекамо да крене сезона. Ипак, веома је битно да имамо стрпљење. Највеће појачање смо довели, Светислава Пешића, а осталим појачањима ћемо разговарати.
 

     КСС и СД Црвена звезда и званично подржали пројекат

     Спортско друштво Црвена звезда и Кошаркашки савез Србије и званично су, у писаној форми, дали сагласност за реализацију пројекта пословно-техничке сарадње КК Црвена звезда и КК ФМП.

     О томе сведочи и документ Спортског друштва Црвена звезда у коме се каже:

     „Сагласни смо да се уступи право коришћење бренда Кошаркашког клуба Црвена звезда кошаркашком клубу ФМП – Београд, како је предвиђено Споразумом који је усвојен на седници Скупшине КК Црвена звезда, одржане 12. Августа 2011. године.

     Кошаркашки савез Србије био је детаљно информисан о проблемима у раду клуба, а у званичном допису који је дошао из српске Куће кошарке стоји:

     „С обзиром, да је у питању високотрофејни клуб са завидном репутацијом,, не само у Србји већ и у региону, мишљења смо да је неопходна веома брза акција у санацији клуба, те подржавамо све активности у складу са важећим законским прописима, који ће довести до финансијске санације и одржавања и постизања бојих спортских резултата.

     КК Црвена звезда добио ново руководство

     Кошаркашки клуб Црвена звезда добио је ново руководство. На изборној Скупштини на којој је било присутно 184 делегата за новог председника именован је Небојша Човић, док ће функцију председника Скупштине обављати Живорад Анђелковић. Именовани су чланови Надзорног одбора и Дисциплинске комисије као и шест чланова Председништва.

     Такође, по завршетку изборне, одржана је и прва седница Скупштине клуба у новом сазиву која ће убудуће бројати 35 чланова, на којој је усвојен план и програм реорганизације и реструктуирања клуба који укључује стратешку сарадњу са ФМП-ом.

     То подразумева да ће ФМП променити име у КК Црвена звезда Београд, обухватаће све играче оба клуба, а први тим такмичиће се у НЛБ лиги. За менаџера за реорганизацију и реструктуирање Црвене звезде именован је Мирко Павловић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари