Србији на Евробаскету у Истанбулу сребро – испуштено злато против одличне Словеније

ВЕЛИКО И ТУЖНО КОШАРКАШКО ВЕЧЕ: СРБИЈА-СЛОВЕНИЈА 85:93 (22:20, 25:36, 20:15, 18:22)

          ВЕЛИКО И ТУЖНО КОШАРКАШКО ВЕЧЕ: СРБИЈА-СЛОВЕНИЈА 85:93 (22:20, 25:36, 20:15, 18:22)

          Србији на Евробаскету у Истанбулу сребро –   испуштено злато против одличне Словеније

          КОШАРКАШКА репрезентација Словеније нови је шампион Европе, пошто је вечерас у финалу у Истанбулу победила Србију са 93:85 (20:22, 36:25, 15:20, 22:18).

          Ово је друга медаља и друга сребрна на континенталним шампионатима за Србију од осамостаљења, после одличја освојеног у Пољској 2009. године.

          Словенији је ово прво злато и прва медаља на великим такмичењима.

          Наш бек Богдан Богдановић изабран је данас у идеалну поставу Европског првенства.

          Поред њега, у идеалној постави су још Лука Дончић, Горан Драгић, Алексеј Швед и Пау Гасол.

          Најкориснији играч континенталног шампионата је Горан Драгић.

          (Бета)

         „Спортски журнал”: Орлови сами себе победили, Словенија на крилима Драгића првак Европе!

          СРБИЈА: Мачван 18, Богдановић 22, Лучић 9, Милосављевић 2, Бирчевић 8, Штимац 2, Лазић, Мицић 4, Гудурић 6, Јовић 2, Кузмић 6, Марјановић 6.

          СЛОВЕНИЈА: Рендолф 11, Ребец, Драгић 35, Николић 4, Препелич 21, Мурић 5, Блажич 7, Видмар 2, Загорац, Димец, Чанчар, Дончић 8. 

          СРБИЈА је добро почела меч, после три асистенције Богдановића и три коша Кузмића водила је са 6:5. Недуго потом, кад је погодио и Богдановић Србија је имала „плус пет”, а Кокошков је био приморан да затражи тајм-аут (18:13).

          Водила је Србија и са 28:27 после тројке Бирчевића, али је тада Словенија преузела контролу. Боље речено, Горан Драгић.

          НБА ас је до полувремена постигао невероватних 26 поена! Мењао је Ђорђевић чуваре, али није вредело, Србин у дресу Словеније је био немилосрдан.

          Управо после шест његових везаних поена Словенија је први пут имала двоцифрену разлику (38:28), а до полувремена имали су „плус девет” (57:48).

          Дуго је Словенија држала дистанцу, све до 63:53. Али, тада је Ђорђевић промешао карте, шансу је дао Мицићу, Штимцу, Бирчевићу и Гудурићу.

          А они су полако крцкали предност ривала, те је Кокошков после поготка Штимца морао да затражи тајм-аут (63:61).

Рендолф је поготком вратио сигурност, а кад је на паркету поново био Драгић, знало се даће на њега ићи напади. Он је поново погодио из соло акције, а потом је два бацања убацио и Препелич (69:61).

          Бирчевић је на уласку у последњи минут трећег квартала погодио тројку из ћошка, а напокон је то урадио и Богдановић (69:67).

          Драгић је до краја изнудио два бацања и наравно погодио (71:67), али се Србија вратила у игру пред последњих десет минута.

          Две глупости Гудурића одржале су Словенце у игри. Друга је била неспортска грешка на Николићу, па је Ђорђевић вратио у игру Мицића.

          Два бацања Николића и кош Блажича вратили су осам разлике Словенцима (75:67). И то без Драгића и повређеног Дончића на паркету.

          Мачван је тројком вратио наду, али је Блажич још једном био прецизан (77:70). Но, Богдановић и Мицић су вратили „минус три” (77:74).

          Али, потом су судије помогле Словенији, одсвирале су „флопинг” Мицићу, уместо четвртог фаула Драгићу. Но, овај је промашио слободно бацање, а потом и шут за три.

          Скок у нападу Кузмића, те асистенција ка Лучићу били су сигнал да Кокошков поново затражи тајм-аут (77:76). Није помогло, после коша Мачвана Србија је водила (78:77).

          Препелич је наставио тамо где је стао у првом полувремену, поново погодио далекометну тројку, али је Мачван вратио изједначење (80:80), на четири минута до краја.

          Два промашена бацања Кузмића нису била добар знак, Препелич је потом погодио и натерао Ђорђевића да зове тајм-аут (84:82).

          Уследила су два промашаја за три, најпре Богдановића, потом и Мачвана. Рендолф је то казнио (86:82), на 98 секунди пре краја.

          У наредном нападу Богдановић је изблокиран, а потом је Лучић при шуту за три поена фаулирао Препелича (88:82). За преокрет је било касно, Словенија је заслужено на трону.

          http://www.zurnal.rs/kosarka/reprezentacija/53617/orlovi-sami-sebe-pobed...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари