Србија се кандидује за домаћина EuroBasket 2015?

ПРЕДНОСТ БИ  МОГЛЕ ДА ИМАЈУ ЗЕМЉЕ КОЈЕ СУ, УЗ УКРАЈИНУ,

БИЛЕ КАНДИДАТИ  - ФРАНЦУСКА, ХРВАТСКА, НЕМАЧКА И ИТАЛИЈА

         Кошаркашки савез Србије (КСС) спреман је да се укључи у трку за организацију Европског првенства 2015. године, али било каква званична одлука мораће да сачека дефинитивну одлуку FIBA да ли шампионат остаје у Украјини или не, речено је Танјугу у КСС .

         Састанак борда FIBA одржаће се 23. марта у Минхену и тада ће дефинитивно бити јасно да ли Украјина одустаје, иако је већ платила две трећине котизације за организацију шампионата.

         Нико од функционера КСС тренутно не жели званично да разговара на ову тему, пре свега због чињенице да ништа још није одлучено, али и због одличних односа са Кошаркашким савезом Украјине и председником Александром Волковом.

         Према информацијама које долазе из FIBA, ако дође до одузимања ЕП Украјини, најреалнија опција је да се шампионат одржи у четири земље, као што је и првобитно најављивано.

         Ако дође до тога, КСС је заинтересован да будем домаћин једној групи, али претходно за то мора да се добије гаранција државе, што вероватно не би био проблем.

         Предност у организацији могле би да имају земље које су, уз Украјину, биле кандидати за шампионат 2015. године - Француска, Хрватска, Немачка и Италија.

         После тромесечних протеста и сукоба у Кијеву, украјински парламент опозвао је председника Јануковича, ослободио из затвора бившу премијерку Јулију Тимошенко и одлучио да се ванредни парламентарни избори одрже 25. маја.

         Тежиште украјинске кризе пренело се из Кијева на Крим, у Симферопољ, где је дошло до сукоба између татарских и руских демонстраната, од којих први подржавају нову власт у Кијеву, док је други не признају. Крим је тренутно под контролом руске војске.

         Расписан је и референдум о статусу Крима који ће бити одржан 16. марта.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари