Србија на Евробаскет са трећег места у групи

ИЗМАКЛО ЖЕЉЕНИХ +19 - СРБИЈА-ИЗРАЕЛ 83:67 (28:14, 23:17, 12:16, 20:20)

  • До полувремена је разлика ретко падала испод потребних и прижељкиваних +20. Србија је, управо, са том дистанцом у односу на ривала отишла на велики одмор. Било је 51:31, али у финишу није успела да је задржи
  • Најефикаснији међу „орловима“ био је Миленко Тепић са 16, а у екипи Израела Каспи са 20 поена

        НЕКАД наши најбољи кошаркаши нису ни морали да играју квалификације за првенства Европе. А сад их пролазе као минска поља.

        На Европско првенство у Словенији 2013. године Србија се - после синоћне победе над Израелом са 83:67 једва пласирала. Као трећепласирана репрезентација из А групе!

        Орлови су, додуше, били веома близу разлике од 19 поена која бих их лансирала на континентални шампионат са другог места.

        Србија је одиграла прво полувреме као из бајке. Борбеност, трчање, скок, све је то фалило играчима Србије у већем делу квалификација. Против Израела то је било на сјајном нивоу.

        Све је по пулене Душана Ивковића кренуло набоље после серије 12:2 у шестом минуту, јер су тада Орлови стекли прву значајну залиху од десет поена разлике (18:8).

        Следеће серија која је дефинитивно повукла госте у понор била је 18:3, којом је Србија у 12. минуту дошла до, испоставило се, недостижних „плус 23“ (37:14).

        Разлика је до полувремена ретко падала испод +20. Србија је, управо, са том дистанцом у односу на ривала отишла на велики одмор. Било је 51:31.

        Бриљирали су Ненад Крстић и Миленко Тепић. Центар Орлова је био незаустављив у рекету, док је Тепић био најбржи у контрама и продорима лако долазио до кошева.

        Такође, шут за три поена је сјајно функционисао у екипи Србије, па су полувреме завршили са сјајних 50 посто.

        Израелци су смогли снаге и припретили у финишу треће деонице са серијом од 11:4 када су спустили разлику Србије на „минус 16“, да би са још једном серијом (9:2) на два минута и 53 секунде до краја стигли на свега -11!

        У тим тренуцима су Каспи и Пнини „сипали“ у кош Орлова. Ипак, са две тројке, Теодосића и Рашића, репрезентација Србије је отклонила сваку дилему око победника, али је до краја остала борба за „плус 19“.

        Имали су наши кошаркаши шут у последњој секунди који би им донео ту разлику и друго место у групи, али је Рашић био непрецизан.

        Најефикаснији код победника био је Тепић са 16, а у екипи Израела Каспи са 20 поена.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари