Србија - Јапан 2:0, проблеми са повредама

ЖЕНСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ОСТВАРИЛА ЈОШ ЈЕДНУ ПОБЕДУ У ОКВИРУ ПРИПРЕМА ЗА ЕП У ЧЕШКОЈ

        Женска репрезентација Србије победила је Јапан и у другој пријатељској утакмици у дворани „Ранко Жеравица“, овог пута резултатом 77:64.

        Реч је о претпоследњој провери пред полазак на Европско првенство у Чешкој (16-25. јун). Дан раније Јапанке су савладане резултатом 90:73, а трећи меч (затвореног типа) заказан је за недељу.

        Најефикасније су са по 15 поена биле Саша Чађо и Јелена Миловановић, а пратила их је Маја Шкорић са 12.

        Соња Петровић, Ана Дабовић и Невена Јовановић нису играле због повреда, као ни Тамара Радочај у другом полувремену, након што је добила ударац.

        „Потпуно другачија утакмица у односу на прву. Јапан је извукао поуке, добро се припремио, а ми смо ушли мекано у утакмицу. Много сам задовољнији другим полувременом. Разговарали смо у свлачионици, спустили се у став у одбрани, напад је био ефикаснији и заслужено смо победили“, рекао је селектор Стеван Караџић.

        Здравствени билтен само недељу дана пре почетка такмичења, на коме Србија брани титулу, није сјајан.

        „Морали смо Сашу Чађо и Мају Шкорић да користимо преко 30 минута, што ми није било у плану, али сам због повреда Радочај и Јовановић био принуђен на то. Хтео сам да пустим Ану Дабовић да игра, међутим, кренуло је превише жестоко и нисам хтео да ризикујем. У суботу имамо два тренинга и ако буде све како треба, играће у трећој утакмици“, најављује Караџић.

        „Што се Соње Петровић тиче, њено стање иде на боље и надам се да ће за два-три дана почети да тренира са нама. Радочај је добила неугодан ударац, али не би требало да буде нешто озбиљније. Невена ће у суботу почети да тренира са екипом...“

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари