Слукас: Звездина одбрана најбоља у Европи

ЗВЕЗДА ЈЕ БИЛА БОЉА У ВЕЋЕМ ДЕЛУ МЕЧА СА ОЛИМПИЈАКОСАМ,

АЛИ ПОБЕДА ЈОЈ ЈЕ ИЗМАКЛА

Бобан Марјановић и Костас Слукас

         Кошаркаш Олимпијакоса бираним речима говорио је о дефанзиви београдских црвено-белих после утакмице у Пиреју.

         Црвено-бела фешта на трибинама и у Атини је завршена победом Олимпијакоса. Звезда је била боља у већем делу меча, али је на крају ипак испустила тријумф.

         Неуспех је неће много болети. Сигурно неће дуго, јер је исте вечери постало јасније шта ће бити улог утакмице српског вицешампиона и Лаборал Куће следећег петка, у празној хали Пионир. Ко ће од та два тима отићи у групу са Барселоном, а ко са Фенербахчеом?

         Прочитајте калкулације.

         У вечери другог овосезонског пораза од Олимпијакоса, Црвена звезда Телеком још једном је показала да може да се носи са највећим тимовима европске кошарке. Победа јој је измакла, али нису изостале похвале ривала на њен рачун.

         Брент Петвеј, крилни центар Олимпијакоса, рекао је да је некада „боље бити срећан него добар“. Његов саиграч Костас Слукас такође је похвалио београдске црвено-беле.

         „Знали смо да ћемо играти против чврстог тима. Победили смо екипу која тешко губи. Играли смо сјајно у одбрани и остварили још једну победу. Мислим да Звезда игра најбољу одбрану у Европи, а ми смо били мало нервозни. Ипак, важно је да смо завршили прву фазу на првом месту. То је био наш циљ, да се боримо за сваки посед. Нисмо одустали ни од једне лопте“, изјавио је бек Пирејаца.

         Олимпијакос ће у последњем колу гостовати Галатасарају и имаће прилику да га елиминише из Евролиге, да тако „прогура“ Нептунас (4-5) у Топ 16 фазу и да оконча прву рунду такмичења са само једним поразом.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари